Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  77 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 77 / 84 Next Page
Page Background

TEMMUZ 2018 77

LİMONLU SU MUHALLEBİSİ

(5-6 kişilik)

2/3 su bardağı

buğday nişastası

3 su bardağı su

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı limon suyu

1 tatlı kaşığı rendelenmiş

limon kabuğu

Üzeri için:

2 su bardağı tozşeker

2 su bardağı su

Yarım su bardağı limon suyu

Süslemek için:

Limon dilimleri ve

frenk üzümü

Nişastayı

1 su bardağı suda açın. Üzerine kalan malzemeyi ilave

edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Muhallebiyi, 20x30 cm ebadında bir fırın kabına döküp soğumaya

bırakın. Daha sonra iri küpler halinde kesin. Buzdolabında 30

dakika dinlendirin. Üzeri için tozşeker, su ve limon suyunu,

tozşeker eriyene kadar iyice karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız

muhallebinin üzerine dökün. Kuplara alıp limon dilimleri ve frenk

üzümüyle süsleyerek servis yapın.

LİMONLU TOPLAR

(20 adet)

200 gram bayatlamış

sade kek

1 su bardağı

hindistancevizi

2 çorba kaşığı

limon suyu

1 adet limonun

rendelenmiş kabuğu

1-2 çorba kaşığı krema

Üzeri için:

2 paket bitter çikolata

2 çorba kaşığı krema

Keki

ufalayıp tümmalzemeyle birlikte karıştırın. Ceviz

büyüklüğünde toplar yapın. Üzeri için bitter çikolatayı benmari usulü

eritip kremayla karıştırın. Topları bu karışıma batırıp yağlı kağıtla

kaplanmış fırın tepsisine dizin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirip

servis yapın.