Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  69 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 69 / 84 Next Page
Page Background

69

BAKLALI TAVUK DOLMASI

4 Adet

TAVUK

göğüslerini hafifçe dövün. Daha sonra bir bıçakla

tamamen ayırmadan (cep şeklinde) kesin. Baklayı yıkayıp

temizledikten sonra ince kıyın. Kırmızı biberi küp doğrayın.

Kıyılmış baklayı bir kaba alıp üzerine, kırmızı biber, peynir,

maydanoz, dereotu, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip

karıştırın. Hazırladığınız harcı tavukların içine doldurun.

Açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Zeytinyağını bir

tavaya alıp, tavuk dolmalarını önlü arkalı kızartın. Üzerine

yarımçay bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık

ateşte 15 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

l

300 gram bakla

l

4 adet tavuk göğsü

l

1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

l

1 adet kırmızı biber

l

Yarım demet kıyılmış maydanoz

l

Yarım demet kıyılmış dereotu

l

4 çorba kaşığı zeytinyağı

l

Yarım çay bardağı sıcak su

l

Tuz, karabiber, pul biber

ETLİ BAKLA

6 kişilik

l

500 gram iç bakla

l

500 gram kuşbaşı kuzu eti

l

4 çorba kaşığı tereyağı

l

1 adet soğan

l

2 adet defne yaprağı

l

3 su bardağı et suyu

l

2 adet havuç

l

150 grammantar

l

Yarım demet maydanoz

l

6 çorba kaşığı hazır patates püresi tozu

l

Bir tutammuskat (küçük Hindistan cevizi)

l

Tuz, karabiber

BİRTENCEREDE

3 çorba kaşığı tereyağını eritip eti kavurun.

Üzerine, soyulmuş bütün soğan, defne yaprağı, karabiber,

tuz ve et suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık

ateşte 45 dakika pişirin. Sürenin sonunda temizleyip verev

doğradığınız havuçları ve iç baklayı tencereye ekleyin. 25

dakika daha pişirip soğanı tencereden alın. Diğer taraftan

mantarları temizleyip ince doğrayın ve 1 çorba kaşığı

tereyağında sote edin. Kıyılmış maydanoz ekleyip kenara

alın. 6 çorba kaşığı patates püresi tozunu baklanın üzerine

serpip karıştırın. Yemeği bir taşım daha pişirip mantarları

ilave edin. Muskatla tatlandırıp bir-iki dakika daha pişirin ve

ocaktan alın.

yesilay.org.tr

YEŞiLAY

NİSAN 2016