Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  68 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 68 / 84 Next Page
Page Background

Baklayı en taze, en çıtır haliyle

tüketmeninmevsimi geldi.

Damakları şenlendiren

bu lezzetli sebzeyle

birbirinden güzel yemekler

hazırlayabilirsiniz. İşte bizden

size birkaç öneri

4 kişilik

l

2 su bardağı kuru bakla

l

1 adet küçük pırasanın beyaz kısmı

l

2 adet soğan, 5 diş sarımsak

l

Yarım demet maydanoz

l

Yarım demet dereotu

l

1 çorba kaşığı un

l

1 adet yumurta

l

Yarım tatlı kaşığı kıyılmış kişniş

l

1 çay kaşığı acı toz kırmızıbiber

l

2 çorba kaşığı susam

l

1 tatlı kaşığı kimyon

l

Tuz, karabiber

Kızartmak için:

Sıvı yağ

BAKLAYI

bir geceönceden ıslatın. Ertesi günsüzüpkenaraalın. Pırasayı halka

doğrayıpblender’akoyun. Üzerine iri doğranmış soğan, sarımsak,maydanoz, dereotu,

karabiber, kimyonve tuz ilaveedipbirlikteçekin. Baklayı ekleyipbir kezdahaçekin.

Genişbir kaseyealıpüzerineun, yumurta, kişnişve tozkırmızıbiber ilaveedipyoğurun.

Hazırladığınızharçtancevizdenbirazdahabüyükparçalar koparıpköfteler hazırlayın.

Köfteleri susamabulayın. Kızgınyağdaönlüarkalı kızartıpservisyapın.

KURU BAKLA KÖFTESİ

BAHARIN

MÜJDECİSİ

BAKLA

yesilay.org.tr

68

GASTRONOMİ

YEŞiLAY

NİSAN 2016

KÜLTÜR