Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  71 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 71 / 84 Next Page
Page Background

4 kişilik

l

250 gram bakla

l

200 gram kuzu eti

l

1 çorba kaşığı un

l

1 adet limonun suyu

l

1 çorba kaşığı zeytinyağı

l

1 adet küçük boy soğan

l

1 adet kesmeşeker

l

Yeteri kadar sıcak su, tuz

Sos için:

l

1 adet yumurta

l

1 çay bardağı süt

l

1 çorba kaşığı un

l

Yarım su bardağı rendelenmiş

kaşar peyniri

l

2-3 dal kıyılmış dereotu

l

2 dal kıyılmış taze soğan

Hamuru için:

l

1 çay kaşığı oda

sıcaklığında tereyağı

l

1 çay bardağı yoğurt

l

1 çay bardağı un

l

1 çay kaşığı kabartma

tozu, tuz

BAKLAYI

ayıklayıp yıkayın. Kararmaması için un ve yarım

limon suyu eklediğiniz suda 10 dakika bekletin. Daha

sonra süzüp ince kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp

ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine

küçük doğranmış eti ekleyip soteleyin. Kıyılmış bakla,

tuz, kesmeşeker ve yarım limon suyu katıp birkaç dakika

soteleyin. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave

edip, et ve bakla yumuşayıp, suyunu tamamen çekinceye

kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Sos için yumurtayı çırpın. Üzerine süt, un, kaşar peyniri,

dereotu ve taze soğan ekleyip karıştırın. Sosu baklalı

karışımın üzerine dökün.

Diğer taraftan hamuru için tereyağı, yoğurt, un,

kabartma tozu ve tuzu çukur bir kapta karıştırıp iyice

yoğurun. Hamuru dört parçaya ayırıp sufle kaplarınızın

büyüklüğünde açın. Sufle kaplarını yağlayıp hamurları

kapların dibine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece

fırında 7-8 dakika pişirin. Fırından alıp baklalı karışımı

içlerine paylaştırın. Yeniden fırına sürüp üzerleri kızarana

kadar pişirin ve bekletmeden servis yapın.

BAKLA SUFLESİ

yesilay.org.tr

71

YEŞiLAY

NİSAN 2016