Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  70 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 70 / 84 Next Page
Page Background

GASTRONOMİ

6 kişilik

l

200 gram iç bakla

l

400 gram ıspanak yaprağı

l

1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

l

1 adet kırmızı biber

l

10-15 adet zeytin

l

2 çorba kaşığı zeytinyağı

l

Yarım limonun suyu

l

Tuz, karabiber

İÇ BAKLANIN

kabuklarını soyun.

10 tanesini kenara ayırıp kalanını

blender’dan geçirin. Üzerine peynir

ve karabiber ekleyip birkaç saniye

daha çekin. Bir tabağa aktardığınız

harçtan erik büyüklüğünde

parçalar koparıp küçük toplar

hazırlayın. Harç bitene kadar

işleme devam edin. Ispanak

yapraklarını yıkayıp kuruladıktan

sonra servis tabağına aktarın.

Üzerine jülyen doğranmış kırmızı

biber, zeytin, ayırdığınız iç baklayı

ve bakla toplarını yerleştirin.

Zeytinyağı, limon suyu, tuz

ve karabiberi küçük bir kapta

karıştırdıktan sonra salatanın

üzerine gezdirip servis yapın.

İÇ BAKLALI ISPANAK SALATASI

yesilay.org.tr

70

YEŞiLAY

NİSAN 2016

KÜLTÜR