GASTRONOMİ
6 kişilik
l
200 gram iç bakla
l
400 gram ıspanak yaprağı
l
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
l
1 adet kırmızı biber
l
10-15 adet zeytin
l
2 çorba kaşığı zeytinyağı
l
Yarım limonun suyu
l
Tuz, karabiber
İÇ BAKLANIN
kabuklarını soyun.
10 tanesini kenara ayırıp kalanını
blender’dan geçirin. Üzerine peynir
ve karabiber ekleyip birkaç saniye
daha çekin. Bir tabağa aktardığınız
harçtan erik büyüklüğünde
parçalar koparıp küçük toplar
hazırlayın. Harç bitene kadar
işleme devam edin. Ispanak
yapraklarını yıkayıp kuruladıktan
sonra servis tabağına aktarın.
Üzerine jülyen doğranmış kırmızı
biber, zeytin, ayırdığınız iç baklayı
ve bakla toplarını yerleştirin.
Zeytinyağı, limon suyu, tuz
ve karabiberi küçük bir kapta
karıştırdıktan sonra salatanın
üzerine gezdirip servis yapın.
İÇ BAKLALI ISPANAK SALATASI
yesilay.org.tr
70
YEŞiLAY
•
NİSAN 2016
KÜLTÜR