ARALIK 2017 75
İÇ PİLAV
(4-6 kişilik)
●
2 su bardağı pirinç
●
4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
●
3 çorba kaşığı kuşüzümü
●
2 çorba kaşığı tereyağı
●
2 adet küçük boy soğan
●
Birer tutam tarçın, yenibahar,
karabiber
●
5-6 dal dereotu
●
Yeteri kadar sıcak su
●
Tuz
Pirinci
yıkayıp suyunu süzün. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir
tavada karıştırarak kavurun. Kuşüzümünü sıcak suya koyup yarım
saat bekletin. Tereyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış
soğanı rengi dönene kadar kavurun. Pirinci ekleyip beyazlaşana
kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, kuşüzümü, tarçın,
yenibahar, karabiber, dolmalık fıstık ve tuz ekleyin. Birkaç dakika
hızlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Ocağı kapatıp kıyılmış dereotu ilave edin. Tencerenin üzerine kağıt
havlu kapatın. 10 dakika demlendirip servis yapın.
ETLİ BÜRYAN PİLAVI
(8 kişilik)
●
1 kg kemikli kuzu kol
●
2 su bardağı pirinç
●
1’er çorba kaşığı
tereyağı ve salça
●
3 su bardağı et suyu
●
1 tatlı kaşığı tuz
Servis için:
●
Közlenmiş sivri biber ve
kiraz domates
Eti
tencereye yerleştirin. Etin hizasına gelecek kadar su ilave edip
orta ateşte yumuşayana dek pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde pirinci
ılık tuzlu suda 30 dakika dinlendirin. Daha sonra iyice yıkayıp
suyunu süzdürün. Tereyağını tencereye alıp eritin. Pirinci ekleyip 5
dakika kavurun. Salça ve tuz ekleyip karıştırın. Karışımı fırın kabına
alın. Etin haşlama suyundan 3 su bardağı alıp pilava ekleyin. Eti de
pilavın üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pilav
suyunu çekene dek pişirin. Sivri biber ve kiraz domatesle süsleyip
sıcak olarak servis yapın.