Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  75 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 75 / 84 Next Page
Page Background

ARALIK 2017 75

İÇ PİLAV

(4-6 kişilik)

2 su bardağı pirinç

4 çorba kaşığı dolmalık fıstık

3 çorba kaşığı kuşüzümü

2 çorba kaşığı tereyağı

2 adet küçük boy soğan

Birer tutam tarçın, yenibahar,

karabiber

5-6 dal dereotu

Yeteri kadar sıcak su

Tuz

Pirinci

yıkayıp suyunu süzün. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir

tavada karıştırarak kavurun. Kuşüzümünü sıcak suya koyup yarım

saat bekletin. Tereyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış

soğanı rengi dönene kadar kavurun. Pirinci ekleyip beyazlaşana

kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, kuşüzümü, tarçın,

yenibahar, karabiber, dolmalık fıstık ve tuz ekleyin. Birkaç dakika

hızlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Ocağı kapatıp kıyılmış dereotu ilave edin. Tencerenin üzerine kağıt

havlu kapatın. 10 dakika demlendirip servis yapın.

ETLİ BÜRYAN PİLAVI

(8 kişilik)

1 kg kemikli kuzu kol

2 su bardağı pirinç

1’er çorba kaşığı

tereyağı ve salça

3 su bardağı et suyu

1 tatlı kaşığı tuz

Servis için:

Közlenmiş sivri biber ve

kiraz domates

Eti

tencereye yerleştirin. Etin hizasına gelecek kadar su ilave edip

orta ateşte yumuşayana dek pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde pirinci

ılık tuzlu suda 30 dakika dinlendirin. Daha sonra iyice yıkayıp

suyunu süzdürün. Tereyağını tencereye alıp eritin. Pirinci ekleyip 5

dakika kavurun. Salça ve tuz ekleyip karıştırın. Karışımı fırın kabına

alın. Etin haşlama suyundan 3 su bardağı alıp pilava ekleyin. Eti de

pilavın üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pilav

suyunu çekene dek pişirin. Sivri biber ve kiraz domatesle süsleyip

sıcak olarak servis yapın.