Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

ARALIK 2017 73

SEBZELİ SAFRANLI PİLAV

(10 kişilik)

6 su bardağı baldo pirinç

Yeteri kadar ılık su

1 çorba kaşığı safran

1’er adet kabak ve havuç

10 adet taze fasulye

3 çorba kaşığı tereyağı

6 su bardağı su ya da tavuk suyu

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz

Üzeri için:

5-6 dal dereotu

Pirinci

tuz eklenmiş ılık suda 1 saat bekletin. Daha sonra süzüp iyice

sudan geçirin ve süzün. Safranı yarım çay bardağı ılık suya koyup

30 dakika dinlendirin. Kabak, havuç ve taze fasulyeyi küçük küp

şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp sebzeleri 2 dakika

karıştırarak kavurun. Üzerine pirinci ekleyip birkaç dakika sebzelerle

birlikte kavurun. Tavuk suyu, safranlı su, limon suyu, tozşeker ve

tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana dek orta,

kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene dek pişirin.

Ocağın altını kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu koyun. Bu

şekilde 10 dakika demlendirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.

PERDE PİLAVI

(6-8 kişilik)

2 su bardağı pirinç

1 adet soğan

1 çorba kaşığı sıvıyağ

Bir buçuk su bardağı

tatlı badem

1 kahve fincanı

dolmalık fıstık

2 adet tavuk göğüs eti

Yarım çay bardağı

kuşüzümü

Yeteri kadar su

Tuz, karabiber, yenibahar

Yufka için:

2 su bardağı un

2 çorba kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı süt

Kalıbı yağlamak için:

Margarin

Yufka

için un, yoğurt, yumurta, sıvıyağ, kabartma tozu ve sütü iyice

yoğurun. Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. Bademleri kaynar

suda 10 dakika bekletip kabuklarını soyun. Ayrı bir yerde yemeklik

doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Üzerine dolmalık fıstık ve

kabukları temizlenmiş 1 su bardağı badem ekleyip kavurun. Kuşbaşı

doğranmış tavuk etini ilave edip sotelemeye devam edin. Yıkanıp

süzülmüş pirinç, kuşüzümü, tuz, karabiber ve yenibahar ilave edin.

Üzerine çıkacak kadar ılık su ekleyip pişmeye bırakın. Yuvarlak

kek kalıbını margarinle yağlayın. Üzerine yarım su bardağı bademi

yapıştırın. Yufka için hazırladığınız hamuru açıp kek kalıbının içine

kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. Soğuyan pilavı ortasına

doldurup kek kalıbının kenarlarından sarkan kısımları üzerine

kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin.

Servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.