Background Image
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

7’den 70’e herkesin sevdiği, olmazsa olmazımız

makarna, bin bir türlü sosları, süslemeleri ve

farklı lezzet yorumlarıyla gönlümüzü fethediyor.

Mutfağımızın en ekonomik yemeğiyle gayet

gösterişli sofralar kurabiliriz.

MAKARNA SEVMEYEN

VARMI?

GASTRONOMİ

HELLİM PEYNİRLİ VE

KIRMIZI SOĞANLI MAKARNA

(4-6 kişilik)

1 paketmakarna

Yeteri kadar su

200gramhellimpeyniri

2 adet kırmızı soğan

3 adet kırmızıbiber

6 çorba kaşığı sıvıyağ

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

4-5 dal fesleğen

Tuz, karabiber

Makarnayı,

tuz eklediğiniz suda üzerinde yazan

süre kadar haşlayın. Süzüp kenara alın. Dolmalık

fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte

rengi dönene dek kavurun. Soğan ve kırmızıbi-

berleri temizleyip, 2 cmbüyüklüğünde doğrayın. 3

çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alın ve soğanı rengi

dönene dek kavurun. Üzerine kırmızıbiber, tuz ve

karabiber ekleyip birlikte soteleyin. Daha sonra

makarnaya ilave edin. Hellimpeynirini küçük küpler

halinde doğrayın. Kalan sıvıyağı bir tavaya alıp kızdı-

rın. Peyniri ilave edip kızarttıktan sonramakarnaya

katıp harmanlayın. Servis tabaklarına aktarın.

Üzerine dolmalık fıstık serpin. Yapraklarına ayrılmış

fesleğen ekleyerek servis yapın.

yesilay.org.tr

72

YEŞiLAY

ARALIK 2016

KÜLTÜR