7’den 70’e herkesin sevdiği, olmazsa olmazımız
makarna, bin bir türlü sosları, süslemeleri ve
farklı lezzet yorumlarıyla gönlümüzü fethediyor.
Mutfağımızın en ekonomik yemeğiyle gayet
gösterişli sofralar kurabiliriz.
MAKARNA SEVMEYEN
VARMI?
GASTRONOMİ
HELLİM PEYNİRLİ VE
KIRMIZI SOĞANLI MAKARNA
(4-6 kişilik)
●
1 paketmakarna
●
Yeteri kadar su
●
200gramhellimpeyniri
●
2 adet kırmızı soğan
●
3 adet kırmızıbiber
●
6 çorba kaşığı sıvıyağ
●
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
●
4-5 dal fesleğen
●
Tuz, karabiber
Makarnayı,
tuz eklediğiniz suda üzerinde yazan
süre kadar haşlayın. Süzüp kenara alın. Dolmalık
fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte
rengi dönene dek kavurun. Soğan ve kırmızıbi-
berleri temizleyip, 2 cmbüyüklüğünde doğrayın. 3
çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alın ve soğanı rengi
dönene dek kavurun. Üzerine kırmızıbiber, tuz ve
karabiber ekleyip birlikte soteleyin. Daha sonra
makarnaya ilave edin. Hellimpeynirini küçük küpler
halinde doğrayın. Kalan sıvıyağı bir tavaya alıp kızdı-
rın. Peyniri ilave edip kızarttıktan sonramakarnaya
katıp harmanlayın. Servis tabaklarına aktarın.
Üzerine dolmalık fıstık serpin. Yapraklarına ayrılmış
fesleğen ekleyerek servis yapın.
yesilay.org.tr
72
YEŞiLAY
•
ARALIK 2016
KÜLTÜR