Background Image
Previous Page  74 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 74 / 84 Next Page
Page Background

GASTRONOMİ

MAKARNALI DOMATES DOLMASI

(8kişilik)

Yarımpaket boncukmakarna

8 adet büyük boy domates

Yeteri kadar su

150gramtavukgöğsü

4 çorba kaşığı sıvıyağ

Yarımsu bardağı konserve ya da haşlanmış bezelye

4 çorba kaşığı tanemısır

8 dal dereotu

1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası

Tuz, karabiber

MANTARLI VE KIRMIZIBİBERLİ MAKARNA

(4-6 kişilik)

1 paketmakarna

Yeteri kadar su

10 adet kültürmantarı

5 adet kestanemantarı

2 adet kırmızıbiber

5 çorba kaşığı zeytinyağı

3 dal frenkmaydanozu

Yarımsu bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Tuz, karabiber

Makarnayı

tuzeklenmiş suda, üzerindeyazansürekadar

haşlayıp, süzün. Tavukgöğsünüküçükküpler halindedoğrayın.

Sıvıyağı bir tavayaalıp, tavuğuüzerineekleyin. Suyunusalıp

çekenedeksoteleyin. Salça, tuzvekarabiber katıp bir- iki dakika

soteleyin. Dahasonrabezelyevemısırı katın. Şöylebir karıştırıp

ocaktanalın. Üzerinekıyılmışdereotuekleyin. Tavukluharcı

makarnayakatıp, harmanlayın. Domateslerinüst kısımlarını

kapakşeklindekesin. İçlerini temizleyinvehafifçe tuzlayın.

Domateslerin içinemakarnalı karışımdandoldurun. Üstlerine

kapaklarını koyun. Dolmaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine

yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180derece fırında, domatesler yarı

yarıyapişenedek tutun. Fırındanalıpservisyapın.

Makarnayı

tuz eklediğiniz suda üzerinde yazan süre kadar

haşlayıp, süzün. Mantarları yıkayıp, dilimleyin. Biberleri te-

mizleyip, jülyen doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıpmantarı

üzerine ekleyin. Suyunu salıp çekene dek pişirin. Üzerine

kırmızıbiberi katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sebzeler

yumuşayana dek soteleyin. Sebzeli harcı makarnanın üzerine

ekleyin. Servis tabaklarına alın. Üzerine rendelenmiş parme-

san peyniri serpin. Yapraklarına ayrılmış frenkmaydanozu

ekleyip servis yapın.

yesilay.org.tr

74

YEŞiLAY

ARALIK 2016

KÜLTÜR