GASTRONOMİ
MAKARNALI DOMATES DOLMASI
(8kişilik)
●
Yarımpaket boncukmakarna
●
8 adet büyük boy domates
●
Yeteri kadar su
●
150gramtavukgöğsü
●
4 çorba kaşığı sıvıyağ
●
Yarımsu bardağı konserve ya da haşlanmış bezelye
●
4 çorba kaşığı tanemısır
●
8 dal dereotu
●
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
●
Tuz, karabiber
MANTARLI VE KIRMIZIBİBERLİ MAKARNA
(4-6 kişilik)
●
1 paketmakarna
●
Yeteri kadar su
●
10 adet kültürmantarı
●
5 adet kestanemantarı
●
2 adet kırmızıbiber
●
5 çorba kaşığı zeytinyağı
●
3 dal frenkmaydanozu
●
Yarımsu bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
●
Tuz, karabiber
Makarnayı
tuzeklenmiş suda, üzerindeyazansürekadar
haşlayıp, süzün. Tavukgöğsünüküçükküpler halindedoğrayın.
Sıvıyağı bir tavayaalıp, tavuğuüzerineekleyin. Suyunusalıp
çekenedeksoteleyin. Salça, tuzvekarabiber katıp bir- iki dakika
soteleyin. Dahasonrabezelyevemısırı katın. Şöylebir karıştırıp
ocaktanalın. Üzerinekıyılmışdereotuekleyin. Tavukluharcı
makarnayakatıp, harmanlayın. Domateslerinüst kısımlarını
kapakşeklindekesin. İçlerini temizleyinvehafifçe tuzlayın.
Domateslerin içinemakarnalı karışımdandoldurun. Üstlerine
kapaklarını koyun. Dolmaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine
yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180derece fırında, domatesler yarı
yarıyapişenedek tutun. Fırındanalıpservisyapın.
Makarnayı
tuz eklediğiniz suda üzerinde yazan süre kadar
haşlayıp, süzün. Mantarları yıkayıp, dilimleyin. Biberleri te-
mizleyip, jülyen doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıpmantarı
üzerine ekleyin. Suyunu salıp çekene dek pişirin. Üzerine
kırmızıbiberi katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sebzeler
yumuşayana dek soteleyin. Sebzeli harcı makarnanın üzerine
ekleyin. Servis tabaklarına alın. Üzerine rendelenmiş parme-
san peyniri serpin. Yapraklarına ayrılmış frenkmaydanozu
ekleyip servis yapın.
yesilay.org.tr
74
YEŞiLAY
•
ARALIK 2016
KÜLTÜR