KABAKLI VE DOMATESLİ FIRIN MAKARNA
(4kişilik)
●
3/4 paket ince kesmemakarna
●
Yeteri kadar su
●
2 çorba kaşığı sıvıyağ
●
2 adet kabak
●
10 adet kiraz domates
●
1 çorba kaşığı tereyağı
●
1 çorba kaşığı un
●
1 su bardağı süt
●
6 dal dereotu
●
Yarımsu bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
●
1 çorba kaşığı galeta unu
●
Tuz, karabiber
KIYMALI VE KAPARİLİ SPAGETTİ
(4-6 kişilik)
●
1 paket spagetti
●
Yeteri kadar su
●
250gramkıyma
●
Yarımsu bardağı kapari
●
4 çorba kaşığı sıvıyağ
●
1 adet küçük boy soğan
●
1 çorba kaşığı salça
●
200gramkiraz domates
●
5-6 dal kekik
●
Tuz, karabiber, pul biber
Makarnayı
tuz eklediğiniz suda haşlayın. Süzüp geniş bir
kaba alın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, üzerine küp doğranmış
kabağı ekleyin. Kabak yarı yarıya yumuşayınca ikiye ke-
silmiş kiraz domates ve tuz katın. Bir-iki dakika soteleyip
makarnaya ilave edin. Tereyağını eritip, unu rengi dönene dek
kavurun. Üzerine süt ekleyin. Karıştırarakmuhallebi kıvamına
gelene dek pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Sosu
makarnanın üzerine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve
yapraklarına ayrılmış dereotunu da ilave edip, harmanlayın.
Daha sonramakarnayı bir fırın kabına aktarın. Üzerine galeta
unu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika
pişirip servis yapın.
Spagettiyi
tuz eklenmiş suda, üzerinde yazan süre kadar
haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı
rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin.
Suyunu salıp çekene dek kavurun ve salçayı ekleyin. Birkaç
dakika daha kavurup, dörde bölünmüş kiraz domates, kapari,
tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Domatesler yarı yarıya
yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış kekik ekleyip, ocaktan
alın. Servis tabaklarına aktarın. Üzerine kıymalı ve kaparili
sosu ekleyerek servis yapın.
yesilay.org.tr
73
YEŞiLAY
•
ARALIK 2016