Malzemeler
l
2 büyük boy enginar
l
2 yumurta
l
100 gr
rokfor
l
1.5 çay bardağı ılık süt
l
5 diş sarımsak
l
Zeytinyağı
l
Kaşar peyniri
l
Karabiber
l
Tuz
Hazırlanışı
Enginarları haşlayıp göbek kısmını çıkarın.
Yumurta, rokfor, süt, sarımsak, karabiber, tuz ve
zeytinyağı ile enginar göbeklerini blender’dan
geçirin. Karışımı kaplara boşaltın. Üzerine kaşar
peyniri rendeleyip fırına verin. Kaşarlar kızarınca
fırından alın.
ENGİNAR GRATEN
ENGİNARIN FAYDALARI
Enginar, A ve C vitaminleri ile kalsiyum, potasyum,
demir, manganez ve fosfor mineralleri açısından
zengindir.
Enginar karaciğer için çok faydalıdır; karaciğeri korur ve
karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar.
Karaciğer, böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasına
yardımcı olur ve böbrek kumlarını döker.
Sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür.
Kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür.
Vücuda dinçlik verir. Bedeni ve zihinsel
yorgunluğu giderir.
Meme, rahimağzı ve prostat kanserini önlemeye
yardımcı olur.
Enginar kalbi ve damar sağlığını
korumakta da etkilidir.
yesilay.org.tr
67
YEŞiLAY
•
NİSAN 2015