Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  68 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 68 / 84 Next Page
Page Background

KÜLTÜR

GASTRONOMİ

ENGİNAR TABAĞINDA

FESLEĞENLİ MOZZARELLA

Malzemeler

l

5 enginar göbeği

l

4 orta boy

domates

l

100 gr küçük top mozzarella

l

Taze fesleğen yaprakları

l

Pesto sos

l

Zeytinyağı

Hazırlanışı

Enginar göbeklerini ister buharda,

isterseniz suda haşlayarak pişirin.

Soğuduktan sonra enginarların üzerine

birer dilim domates,

ikişer büyük yaprak fesleğen ve

üçer top mozzarella yerleştirin. Hazır

aldığınız pesto sosunu daha akışkan

hale getirmek için biraz zeytinyağı ilave

edin. Mozzarellaların üzerine pesto

sosu serperek servis edin.

PARMESAN VE

SARIMSAKLI ENGİNAR

Malzemeler

l

2 küçük enginar

l

100 gr parmesan

l

5 diş sarımsak

l

Zeytinyağı

l

Tane karabiber

l

Tuz

Hazırlanışı

Buharda pişireceğiniz enginarları

tamamen yumuşamadan alıp ikiye

kesin. Bir kapta rendeleyeceğiniz

parmesan,

sarımsak, zeytinyağı, karabiber ve

tuzu harmanlayın. Elde ettiğiniz

karışımı enginarların ortasına

doldurun ve fırına verin.

Sarımsak ve parmesanlar renk

değiştirmeye başladığında

fırından alın.

YEŞiLAY

NİSAN 2015

yesilay.org.tr

68