KÜLTÜR
GASTRONOMİ
ENGİNAR TABAĞINDA
FESLEĞENLİ MOZZARELLA
Malzemeler
l
5 enginar göbeği
l
4 orta boy
domates
l
100 gr küçük top mozzarella
l
Taze fesleğen yaprakları
l
Pesto sos
l
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Enginar göbeklerini ister buharda,
isterseniz suda haşlayarak pişirin.
Soğuduktan sonra enginarların üzerine
birer dilim domates,
ikişer büyük yaprak fesleğen ve
üçer top mozzarella yerleştirin. Hazır
aldığınız pesto sosunu daha akışkan
hale getirmek için biraz zeytinyağı ilave
edin. Mozzarellaların üzerine pesto
sosu serperek servis edin.
PARMESAN VE
SARIMSAKLI ENGİNAR
Malzemeler
l
2 küçük enginar
l
100 gr parmesan
l
5 diş sarımsak
l
Zeytinyağı
l
Tane karabiber
l
Tuz
Hazırlanışı
Buharda pişireceğiniz enginarları
tamamen yumuşamadan alıp ikiye
kesin. Bir kapta rendeleyeceğiniz
parmesan,
sarımsak, zeytinyağı, karabiber ve
tuzu harmanlayın. Elde ettiğiniz
karışımı enginarların ortasına
doldurun ve fırına verin.
Sarımsak ve parmesanlar renk
değiştirmeye başladığında
fırından alın.
YEŞiLAY
•
NİSAN 2015
yesilay.org.tr
68