Bağımlılıkları Önlemede Aile İçi İletişimin Önemi - page 74

yesilay.org.tr
74
YEŞiLAY
ŞUBAT 2015
PANCAR
KÜLTÜR
GASTRONOMİ
HER DERDE DEVA
YASEM İ N SAVC I
F Ü S U N G ÜME L İ
HA Z I R L AYAN
FOTOĞ R AF
Hazırlanışı
:
Yıkayıp soyarak hazırladığınız
pancarları tuzlu suda haşlayın.
Diri kalacak şekilde ocaktan alın.
Soğuduktan sonra zeytinyağı,
sarmısak, sirke ve karabiber
ekleyerek servis yapın.
10 küçük boy pancar
Zeytinyağı
Sarmısak
Sirke
Karabiber
Tuz
Malzemeler
ZEYTİNYAĞLI PANCAR
Sağlığa en yararlı besinlerden biri olan ve A, B, C, P
vitaminleri içeren kırmızı pancar, mineraller bakımından
da çok zengin bir besin. Fosfor, demir, magnezyum,
potasyum, çinko ve kalsiyum deposu olarak biliniyor. Yüksek
antioksidan etkisiyle başta kanser olmak üzere adeta binbir
derde şifa olan pancarın faydaları ise saymakla bitmiyor:
Saç dökülmesi, sedef, egzama tedavisinde faydalıdır; cildi
güzelleştirir, kalp hastalıklarından da korur. Ayrıca hazmı
kolaylaştırır, kabızlığı yok eder, mide ağrısı ve ekşime
sorunlarını anında giderir. Karaciğerin düzenli çalıştırması
sebebiyle şeker hastalığını önler. Kansızlıkta ve demir
eksikliğinde çok etkilidir. Havuç suyu ile eşit oranda
karıştırılarak içilen pancar suyu, kısa sürede kan yapımına
destek verir, alyuvar düzeyini yükseltir.
Bu kadar faydalı bir besini sofranızda bir sanat eserine
dönüştürmek ise sizin elinizde. İşte pancar kullanarak
yapabileceğiniz birbirinden güzel tarifler. Tarifler bizden,
denemesi ise sizden…
1...,64,65,66,67,68,69,70,71,72,73 75,76,77,78,79,80,81,82,83,...84
Powered by FlippingBook