yesilay.org.tr
76
KÜLTÜR
GASTRONOMİ
Hazırlanışı
:
Ekmekleri incecik dilimler halinde kesip, çok az
kızartın. Sertleşen ekmeklerin üzerine zeytinyağı
sürün. Pancarları çok kısa haşlayıp, soğuduktan
sonra çok küçük küpler halinde kesin. Fesleğenleri
incecik kıyın. Sarmısakları ezin. Zeytinyağı, tuz ve
karabiber de ekleyip hepsini bir kapta karıştırın.
Daha sonra bu karışımı ekmeklerin üzerine
yerleştirip servis yapın.
●
1 kepekli baton ekmek
●
2 büyük boy pancar
●
1 demet taze fesleğen
●
2 diş sarmısak
●
Tuz
●
Karabiber
●
1 2 büyük boy pancar
●
1 bağ roka
●
1 limonun suyu
●
Tuz
●
Karabiber
Hazırlanışı
:
Pancarları rendeleyin. Limon suyu, tuz ve
karabiberi ekleyerek karıştırıp salata haline
getirin. Birer çatal pancar salatasını alıp
büyükçe roka yapraklarına sarın. Kürdanla
tutturarak servis edin.
Malzemeler
Malzemeler
PANCARLI BRUSCHETTA
ROKAYA SARILMIŞ
PANCAR SALATASI
YEŞiLAY
•
ŞUBAT 2015