

Lahana ve
havuçları küçük
küçük kestik.
3
Sirkeyi ve tuzu
da katarak, bir
kâsenin içerisinde
bütün malzemeleri
karıştırdık.
4
Kavanoza
yerleştirdik.
5
Annem,
kavanozun
ağzını sıkıca
kapattı.
7
Üzerlerini
kapatacak
kadar su ilave
ettik.
6
Annemle sohbet ederken bir taraftan da kavanoza
sığmayan havuçlardan yedim. Turşumuzun hazır olması
için birkaç hafta beklememiz gerekiyormuş. Turşu,
kış aylarında bağışıklık sistemimizi de güçlendirmeye
yardımcıymış. Yaptığımız turşu kurma etkinliği çok güzel
oldu! Turşu aşkına! Annemizi öpmeyi de unutmayalım…
Son
Dikkat
:
Yaralanmalara yol
açmaması için bıçağı,
dikkatli kullanalım!
!
!
Yaptığınız etkinliğin
resimlerini çekin ve bize
yollayın, yayınlayalım.
yesilcan@yesilay.org.tr