

AĞUSTOS 2018 77
DONDURMALI LİMONATA
(3 kişilik)
●
3 su bardağı limonata
●
3 top limonlu dondurma
●
2-3 adet buz parçası
Servis için:
●
1 çorba kaşığı
toz antepfıstığı
Limonata,
dondurma ve buzu birlikte karıştırıcıdan geçirin.
Bardaklara pay edip üzerine antepfıstığı serpin. Soğuk olarak
servis yapın.
DONDURMALI DÜRÜM
(6-8 kişilik)
●
500 gram dondurma
Krep için:
●
1 su bardağı süt
●
2 adet yumurta
●
3 çorba kaşığı
tepeleme un
●
2 çorba kaşığı tozşeker
●
1 kahve fincanı toz antepfıstığı
●
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Krep
için süt, yumurta, un, tozşeker, antepfıstığı ve sıvıyağı çırpın.
Karışımdan 1 çorba kepçesi alıp yapışmaz yüzeyli tavada önlü
arkalı pişirin ve soğumaya bırakın. Karışım bitene dek aynı işlemi
tekrarlayın. Her bir krepin içine 1 top dondurma yerleştirip zarf
şeklinde kapatın ve ters çevirip servis tabağına alın. Üzerlerine
dondurma koyup servis yapın.