

AĞUSTOS 2018 79
DONDURMALI MOZAİK PASTA
(8 kişilik)
●
200 gram tereyağı
●
1 su bardağı tozşeker
●
1 Türk kahvesi
fincanı kakao
●
2 adet yumurta
●
100 gram ceviz
●
1 paket pötibör bisküvi
●
225 ml antepfıstıklı kesme
dondurma
Tereyağını
tencerede eritin. Tozşeker ve kakao ilave edip tozşeker
eriyene dek karıştırın. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Üzerine
yumurta ilave edip iyice karıştırın. Ceviz ve irice kırılmış pötibör
bisküvi ilave edip karıştırmaya devam edin. İki kat streç filmi
tezgahın üzerine yerleştiripmozaik karışımını yayın. Ortasına
uzunlamasına kesilmiş dondurmayı yerleştirip rulo şeklinde sarın.
4 saat buzdolabında dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
KAĞIT HELVADA TAHİNLİ DONDURMA
(4 kişilik)
●
4 adet kağıt helva
●
Yarım su bardağı tahin
●
4 çorba kaşığı pekmez
●
400 gram vanilyalı dondurma
●
1 çorba kaşığı susam
Dondurmayı
biraz yumuşatıp üzerine tahin ekleyin. İyice karıştırıp
yeniden dondurun. Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada rengi hafifçe
dönene kadar kavurup kenara alın. Bir adet kağıt helvayı ikiye kesin
ve bir parçasını servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız tahinli
dondurmadan yerleştirin. İkinci parça kağıt helvayı üzerine kapatın.
Kalan kağıt helvaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine pekmez
gezdirip susam serperek servis yapın.