

kültür
Yeşilay
78
FIRINDA İNCİR
(6 kişilik)
●
6 adet büyük boy incir
●
2 çorba kaşığı
eritilmiş tereyağı
●
6 çorba kaşığı bal
●
6 çorba kaşığı file badem
Servis için:
●
6 top vanilyalı dondurma
Aşçının notu:
Tarçın seviyorsanız, incirleri fı-
rına vermeden önce üzerlerine
tarçın serpebilirsiniz.
(10 kişilik)
●
20 top vişneli dondurma
●
250 gram sade lokum
●
1 çay bardağı pudraşekeri
İncirlerin
sap kısımlarına artı (+) şeklinde kesik atın. Üzerlerine
tereyağını gezdirin. Her birinin üzerine 1 çorba kaşığı bal döküp
file badem serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15
dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Ilınınca vanilyalı
dondurmayla servis yapın.
Bir
adet lokumun altına ve üzerine pudraşekeri serpip merdane
yardımıyla incecik açın. Kare şeklindeki lokumun ortasına 1 top
vişneli dondurma yerleştirip köşelerden mantı şeklinde tutturun.
Kalan lokumlara da aynı işlemi uygulayın. Soğuk olarak servis
yapın.
DONDURMALI LOKUM