

kültür
Yeşilay
76
YAZIN TADI:
DONDURMA
Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri hiç
kuşkusuz dondurma. Bu ay sizin için dondurmanın eşlik
ettiği tarifleri bir araya getirdik.
DONDURMALI ÇİLEK RÜYASI
(10-12 Kişilik )
●
500 gram çilek
●
4 adet yumurta
●
Bir buçuk su bardağı tozşeker
●
1 çay bardağı süt
●
1 çay bardağı sıvıyağ
●
5 çorba kaşığı un
●
1’er paket kabartma tozu ve
vanilya
●
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
●
1 çay bardağı kaju fıstığı
●
1 kg Maraş dondurması
Yumurta
ve tozşekeri iyice çırpın. Süt ve sıvıyağ
ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde un, kabartma tozu,
vanilya ve Türk kahvesini eleyip karıştırın. Kıyılmış
kaju fıstığı ilave edip harmanlayın. Unlu karışımı
yumurtalı karışımın üzerine ekleyip karıştırın.
Hamuruyağlı kağıtlakaplanmış fırın tepsisinedöküp
önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek
pişirin. Kek ılınınca enlemesine ortadan ikiye kesip
soğumaya bırakın. Dondurmayı hafif yumuşatıp bir
kat kekin üzerine yarısını yayın. Üzerine doğranmış
çilekleri serpiştirin. Kalan dondurmayı üzerine
yayın. İkinci kat keki kapatıp elinizle iyice bastırın.
Derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. Dilimleyip
dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.