

kültür
Yeşilay
76
SAĞLIKLI VE LEZZETLİ
Türkiye'de ve dünyada önemli
kişilere ve ülke liderlerine
hizmetlerde bulunmuş, eğitimler
vermiş ve alanında birçok
başarı elde etmiş olan Mutfak
Şefi ve İşletmeci Ahmet Kara,
karnabaharla yapılan çok özel
tariflerini bizlerle paylaştı.
Sağlıklı kış sebzelerinden olan
karnabaharla sofralarınızda
harikalar yaratacağınız, usta
elinden çıkmış tarifler burada…
●
1 kg. karnabahar
●
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
●
1 adet kabak (rendelenmiş)
●
1 adet havuç (ren-
delenmiş)
●
Tuz
●
Karabiber
●
2 su bardağı taze
kaşar (rendelenmiş)
Beşamel sos için:
●
1 yemek kaşığı tereyağı
●
2 yemek kaşığı un
●
2 su bardağı süt
●
20 gr. ince doğranmış kişniş
●
Tuz
●
Karabiber
Üzeri için:
●
200 gr. taze kaşar (rendelenmiş)
KİŞNİŞLİ FIRIN KARNABAHAR
(10 Kişilik)
Hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağı ekleyin, ka-
bak ve havucu ilave edip kavurun; ardından tuz ve
karabiber ekleyin. Sebzeler suyunu çekince tereya-
ğı ve unu ilave edip, un kokusu çıkana kadar iyice
kavurun. Ardından sütü ekleyip sos kıvam alınca-
ya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Baharatlarını
ve kişnişinizi de ekleyin ve karıştırın. Karnabahar-
ları derin bir tencerede bol su ile haşlayıp süzün.
Beşamel sos hazır olunca karnabaharları süzüp
sosa ekleyin, kaşar peynirlerin yarısını ilave edip
iyice karıştırın. Karnabaharlı karışımı yağlanmış
fırın kabına yayın, üzerine kalan kaşar peynirini
serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri
kızarana kadar pişirin.