

EKİM 2019 77
●
1 yemek kaşığı tereyağı
●
2 yemek kaşığı zeytinyağı
●
1 adet kuru soğan
●
2 çay kaşığı Matcha çayı tozu
●
1 adet patates
●
750 gr. taze karnabahar
●
1 litre su (et veya tavuk suyu da olabilir)
●
1 tutam kimyon
●
1 tutam
tuz
●
1 tutam karabiber
●
Yarım su bardağı krema
Üzeri için:
Arzuya göre:
●
Matcha tozu
●
1 tutam susam
●
pul biber
●
tereyağı
●
3 su bardağı pilavlık siyez bulgur
●
500 gr. karnabahar
●
400 gr. piliç
but kuşbaşı
●
1 orta boy kuru soğan
●
150 gr. erişte
●
2 adet kapya veya
çarliston biber
●
2 diş sarımsak
●
1 yemek kaşığı tereyağı
●
5 su bardağı
tavuk suyu veya su
●
Zeytinyağı
●
Tuz
●
Karabiber
MATCHA ÇAYLI KARNABAHAR ÇORBASI
(10 Kişilik)
KARNABAHARLI PİLİÇLİ SİYEZ BULGUR AŞI
(10 Kişilik)
Yapılışı:
Karnabaharın yeşil kısımlarını temizledikten sonra bir
bıçak yardımı ile küçük parçalarına ayırın. Soğanları küp küp doğ-
rayın. Tencerenizi ocağa alın ve altını açın. Tereyağı ve zeytinya-
ğını ilave edin. Yağlar eridikten sonra soğanları tencereye aktarın
ve kavurmaya başlayın. Patatesleri küçük küçük doğrayın, biraz
kendini bırakan soğanlara patatesi ekleyip kavurmaya devam edin.
Tüm sebzeler hafif yumuşadıktan sonra karnabaharları ekleyin ve
bir tur karıştırdıktan sonra Matcha çayını, tuz, karabiber ve kimyon
ile tatlandırıp tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar pişmeye bıra-
kın. Sebzelerin tamamı iyice yumuşadıktan sonra bir el blenderi ile
pürüzsüz olana kadar çekin. Ocaktan alın ve kremayı ilave edip iyi-
ce karıştırın. Küçük bir tavada susamları kavurun, kavurduğunuz
susamlara tereyağını ilave edin, pul biberi ekleyin ve yağ eridikten
sonra çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.
Hazırlanışı:
Karnabaharları ayıklayarak ufak parçalar haline getirin.
Bulguru 30 dakika kadar ılık suda ıslayın ve yıkayarak süzdürün. Bir
pilav tenceresine biraz zeytinyağı ekleyin ve kızmasını bekleyin. Ar-
dından sırasıyla kuşbaşı doğranmış etleri, karnabaharları, doğranmış
biberleri ve yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip soteleyin. Etin
her tarafı iyice renk aldıktan ve suyunu tamamen çektikten sonra ince
kıyılmış sarımsakları ekleyip bir tur çevirin ve ardından bulguru ekle-
yip kavurmaya devam edin. En son erişteyi ekleyin. Son olarak ise sıcak
suyu, tuz ve karabiberi birlikte ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Suyunu çektiğinde kapağını açın tereyağını koyup içinde eritip kapatın
ve demlenmeye bırakın.