Uyuşturucu Bağımlılığı, Arz ve Talep Azaltımı, Tedavi ve Korunma Yöntemleri - page 72

TAVADA KIZARTILMIŞ
ZEYTİNLİ VE DOMATESLİ
TAVUK BUT
Hazırlanışı
Tavuk budu açılarak zeytinler, domatesler, limon ve tuz ile marine edilir.
Marine edilmiş tavuk but, tavada ağzı kapatılarak 15 dakika pişirilir.
Tavadaki zeytinler ve domatesler krema ile karıştırılarak sos elde edilir.
Buğday haşlanarak un, yumurta ve süt ile karıştırılarak tavada pişirilir.
Fesleğen, zeytinyağı, çam fıstığı ve tuz blender’da çekilerek sos elde edilir.
Tabağa önce buğday ezmesi, üzerine de tavuk but konarak kremalı sostan
çevresine gezdirilir, en son yeşil sos konarak servis edilir.
Afiyet olsun…
2 adet tavuk budu
2 yemek kaşığı fileto yeşil zeytin
2 yemek kaşığı fileto siyah zeytin
7-8 adet kiraz domates
¼ adet limon
1 su bardağı buğday
20 gr un
¼ adet yumurta
30 gr süt
¼ paket taze fesleğen
10 gr çam fıstık
1 gr tuz
30 gr zeytinyağı
Malzemeler
yesilay.org.tr
70
YESiLAY
HAZiRAN
2014
KÜLTÜR
YEMEK
1...,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71 73,74,75,76,77,78,79,80,81,82,...90
Powered by FlippingBook