

kültür
Yeşilay
76
TATLI YİYELİM,
TATLI KONUŞALIM
Bu ay bir
Ramazan
Bayramı klasiği
olan şerbetli
tatlı tariflerini bir
araya getirdik.
Tatlı yiyip, tatlı
konuşacağınız
nice güzel
bayramlara…
CEVİZLİ KADAYIF SARMA
(6-8 kişilik)
●
500 gram taze kadayıf
●
Bir buçuk su bardağı
dövülmüş ceviz
●
125 gram tereyağı
Şerbeti için:
●
4 su bardağı tozşeker
Dört buçuk su bardağı su
●
Yarım limonun suyu
Süslemek için:
●
Toz antepfıstığı ve çilek
Kadayıfı
geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek açın. Portakal büyüklüğünde
parçalar koparıp düz bir zemine yerleştirin. Ortalarına cevizi pay edip her birini
rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Fırından alıp ılınmaya
bırakın. Şerbet için tozşeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyu ilave edip
ocaktan alın. Ilık şerbeti ılık kadayıfın üzerine gezdirin. Kadayıf şerbeti çekince
antepfıstığı ve çilekle süsleyip servis yapın.