Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  46 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 46 / 84 Next Page
Page Background

B

aşlarken, Refika şu an

nelerle meşgul, “Refika’nın

Mutfağı”, TV programları,

projeler ne durumda biraz

anlatabilir misiniz?

Biz şu an nelerle meşgulüz;

yaklaşık 12 ay gibi bir sürede

7 aylık her gün olacak şekilde

bir televizyon programı hazırladık.

İçerik olarak Türk mutfağının

tekniklerini anlatan bir program

oldu ve bu programı bitirdik.

Bunun devamında Türk mutfağı

tekniklerini anlatan, 2 ciltlik kitabı

hazırlamaya çalışıyoruz. Projeler

olarak, Youtube kanalımızda

“Refika'nın Yemek Okulu” var.

Biz buna Türkiye'nin en

büyük, en demokratik mutfağı

da diyoruz; çünkü bedava

olduğu için demokratik ve

herkes istediği şekilde hiç para

vermeden bu okulun bir parçası

olabiliyor. Oradan da mutfakla

ilgili öğrenilmesi gereken ipuçları,

yerel üretimin desteklenmesi gibi

konularda çalışıyoruz. Bunun

haricinde toprağa GDO’lu

şeylerin ekilmesi, toprakların

yanlış gübreleme ve sulama gibi

sebeplerden dolayı verimliliğinin

düşmesi ile ilgili yeni projeler

üzerinde çalışmaktayız. Bir taraftan

da “Refika’nın Mutfağı Börek

Televizyondaprogramı başladığındaekranakilitlendiğimiz, özel günlerdekarşılıklı yepyeni tarifler

denediğimiz, fast-fooddevlerinebirliktemeydanokuduğumuz, Türkmutfağının, kültürününâşığı

RefikaBirgül, namıdiğer Refika’nınMutfağı ilemart sayımız içinbir arayageldik. Türkmutfağının

onun içinneanlamageldiğini, Türkiye için, Türk kültürü içinne tür projelere imzaattığını konuşurken,

“herkesinRefikası”olmayı nasıl başardığının sırrını çözdük.

Burçin ŞENEL

Fotoğraf: Bahar KİTAPÇI

MUTFAKTA DA

ÖZÜMÜZE DÖNMELİYİZ

yaşam

Yeşilay

46