

MAYIS 2018 79
SEBZELİ BULGUR PİLAVI
(4 kişilik)
●
1’er adet kırmızı ve yeşilbiber
●
1 adet küçük boy patlıcan
●
2 adet domates
●
1 su bardağı pilavlık bulgur
●
1 adet küçük boy soğan
●
3 çorba kaşığı zeytinyağı
●
2 diş sarımsak
●
2 su bardağı su
●
Tuz
●
Karabiber
●
Pulbiber
Patlıcanı
alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayın. Biberleri ve
sarımsağı kıyın. Domatesin kabuklarını soyun ve küp şeklinde
doğrayın. Yemeklik doğranmış soğan ile sarımsağı zeytinyağında
kavurun. Sebzeleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Domatesi
ilave edip 1-2 kez çevirdikten sonra suyu katın. Su kaynayınca tuz ile
yıkanmış ve süzülmüş bulguru ekleyin. Tümmalzemeyi karıştırıp
baharatları ilave edin. Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene
kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
MEYVELİ GÜLLAÇ
(6 kişilik)
●
6 yaprak güllaç
●
1 litre süt
●
İki buçuk su bardağı
tozşeker
İç malzeme için:
●
4 adet nektarin
●
100 gram kaymak
●
150 gram badem
Süt
ve tozşekeri bir tencereye koyup ocağa oturtun. Şeker eriyene
kadar arada bir karıştırarak sütü ısıtın. Daha sonra geniş bir tepsiye
boşaltın ve soğuğa yakın olacak şekilde ılıtın. 1 yaprak güllacı sütte
ıslatın ve geniş bir kahve fincanının dibine kenarları taşacak şekilde
yayın. İçi için küp doğranmış nektarin, kaymak ve kıyılmış bademi
karıştırın. Bu karışımı 6 eşit parçaya bölün ve 1 parçasını güllacın
ortasına koyun. Kenarlardan sarkan kısımları üzerine kapatın.
Ters çevirip servis tabağına çıkarın. Diğer güllaçları da aynı şekilde
hazırlayın. Kalan sütü üzerlerine gezdirin.