

MAYIS 2018 77
MANTARLI SEBZE ÇORBASI
(6 kişilik)
●
1 adet havuç
●
1 adet acı kırmızıbiber
●
15-20 adet mantar
●
3 dal taze soğan
●
1 su bardağı bezelye
●
Yarım çay bardağı zeytinyağı
●
1 çorba kaşığı ince
kıyılmış zencefil
●
5 su bardağı su
●
1 su bardağı süt
●
1 su bardağı krema
●
Tuz
●
Karabiber
Havuç
ve kırmızıbiberi temizleyip uzun şeritler halinde
doğrayın. Mantarı dilimleyin. Soğanları halka şeklinde doğrayın.
Zeytinyağını bir tencereye alıp tüm sebzeleri ve zencefili üzerine
ekleyip kavurun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Suyu ekleyip
kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayana dek pişirin. Süt ve
kremayı ayrı bir yerde karıştırıp tencereye ekleyin. Bir-iki taşım
daha kaynatıp ocaktan alın.
PASTIRMALI BOHÇALAR
(12 adet)
●
24 dilim pastırma
●
2 adet yufka
●
250’şer gram beyaz peynir
ve kaşar peyniri
●
2-3 adet sivribiber
●
2-3 adet domates
●
1 adet yumurta
●
1 çay kaşığı pulbiber
Küp
şeklinde doğranmış beyaz peynir, kaşar peyniri, doğranmış
sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates, yumurta akı ve pulbiberi
karıştırın. Isıya dayanıklı porsiyonluk cam bir kabın içine yufka
yerleştirin. Kenarından 5 cm sarkacak biçimde yuvarlak kesin.
Daha sonra cam kabın içindeki yufkayı çıkarıp diğer yufkaları
da aynı ölçüde kesin. Bir adet kabın içine üst üste 2 adet yufka
yerleştirin. İçine 2 parça pastırmayı artı (+) şeklinde koyup peynirli
harçtan pay edin. Kalan yufka parçaları ve harcı da aynı şekilde cam
kaplara hazırlayın. Kalan yumurta sarısını çırpıp yufka parçalarının
kenarlarından sarkan kısımlarına sürün. Önceden ısıtılmış 180
derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.