

kültür
Yeşilay
76
RAMAZAN
BEREKETİ
Onbir ayın sultanı
Ramazanayını
karşılamaya
hazırlandığımız
şugünlerde
iftar sofralarınızı
lezzetiyle
taçlandıracak
birbirindenözel
tarifleri derledik.
ET SOTE
(4 kişilik)
●
400 gram kuşbaşı dana eti
●
2 adet soğan
●
3 çorba kaşığı zeytinyağı
●
1’er adet sarı ve kırmızıbiber
●
2 diş sarımsak
●
1 tatlı kaşığı salça
●
1 adet domates
●
Yarım çay bardağı su
●
Tuz
●
Karabiber
●
Kekik
Eti
tencereye alın ve kısık ateşte kendi suyunu salıp
çekene kadar pişirin. Eti tencereden çıkarın ve aynı
tencereye zeytinyağı, piyazlık doğranmış soğan ile
kıyılmış sarımsağı katıp kavurun. Jülyen doğranmış
biberleri ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurduktan
sonra salça ile kabukları soyulup küp şeklinde
doğranmış domatesi ekleyin. Birkaç kez çevirdikten
sonra eti katın. Suyunu ilave edin ve kısık ateşte 15
dakika pişirin. Tuz, karabiber ve kekik serptikten
sonra sıcak olarak servis yapın.