

yaşam
K
ış denilince akla gelen
tatlardan olan kestane,
tezgahlardaki yerini
çoktan aldı. Kışla özdeşleşen; hem
sağlıklı hem de besleyici bir yemiş
olan kestane, çocuktan büyüğe
her yaş grubunca sevilen lezzetler
arasında yer alıyor. Kimi zaman
kış akşamlarında aile sohbetlerine
eşlik eden kimi zaman ise soğuk
bir kış gününde yolda yürürken
kokusuyla kendisine çeken sıcak
bir atıştırmalık olan kestane, lezzet
ve sağlığı bir arada sunduğundan
kış aylarının vazgeçilmez tatları
arasında ilk akla gelenlerden bir
tanesi.
İDEAL BİR ARA ÖĞÜN
Kestanenin faydaları hakkında bilgi
veren Beslenme ve Diyet Uzmanı
Ulaş Özdemir, kestanenin kan
basıncı ve kolesterolü dengelediğini,
bağışıklığı güçlendirdiğini, kalbi
koruyup stresin zararlı etkilerini
azalttığını ve kas yorgunluğunu
önlediğini vurguluyor. Kestanenin
aynı zamanda ideal bir ara öğün
olduğunu belirten Özdemir,
“Kestane B ve C grubu vitaminleri,
potasyum, magnezyum, demir
açısından zengin bir kaynaktır.”
diyor. Yüksek besin değerlerinin
yanı sıra diyet lifi açısından da
zengin olan kestanenin 100 gramı
günlük lif ihtiyacının yüzde 21’ini
karşılıyor.
Soğuk kışın
sıcak lezzeti:
KESTANE KEBAP
Çocukluğumuzda soba başında pişmesini sabırsızlıkla
beklediğimiz, kokusuyla mutlu olduğumuz kestane,
bağışıklığı güçlendirmek başta olmak üzere birçok faydayı
bir arada sunuyor; lezzeti de yanınıza kâr kalıyor.
Yeşilay
52