

OCAK 2018 71
BULGUR KÖFTELİ ÇORBA
(6 kişilik)
●
2 adet orta boy kabak
●
2 çorba kaşığı sıvıyağ
●
1 çorba kaşığı tereyağı
●
Yarım çorba kaşığı un
●
5 su bardağı et suyu
●
20 adet spagetti makarna
●
5-6 dal nane
●
Tuz
Köftesi için:
●
1 çay bardağı ince bulgur
●
1 çay bardağı sıcak su
●
100 gram kıyma
●
1 adet küçük soğan
●
Tuz, karabiber
Köfteleri
hazırlamak için bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu
ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin. Daha sonra kıymayı
ilave edin. Soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
Hazırladığınız harçtan fındık büyüklüğünde köfteler koparıp kenara
alın. Kabakları küp doğrayıp sıvıyağda sote edin ve kenara alın. Bir
tencerede tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine
et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Makarnaları küçük küçük
koparıp kaynayan suya ekleyin. Üzerine köfteleri atın. Makarnalar
yumuşamaya başlayınca sotelediğiniz kabakları tencereye ekleyin.
Tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakın. 10 dakika daha pişirip ocaktan
alın. Nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
PASTIRMALI TARHANA ÇORBASI
(3-4 kişilik)
●
5 dilim pastırma
●
5 çorba kaşığı tarhana
●
1 çorba kaşığı tereyağ
●
1 diş sarımsak
●
1 çorba kaşığı un
●
1 çorba kaşığı salça
●
4 su bardağı su
●
1 adet ince kıyılmış soğan
●
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tereyağını
bir tencereye alın ve eritin. İnce kıyılmış sarımsağı ekleyip
kokusu çıkana kadar kavurun. Un ve salçayı katıp kavurmaya devam
edin. Tarhana ve suyu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak
koyulaşıncaya kadar pişirin. Üzeri için soğanı zeytinyağında kavurun.
İnce kıyılmış pastırmayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.