Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  71 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 71 / 84 Next Page
Page Background

OCAK 2018 71

BULGUR KÖFTELİ ÇORBA

(6 kişilik)

2 adet orta boy kabak

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çorba kaşığı tereyağı

Yarım çorba kaşığı un

5 su bardağı et suyu

20 adet spagetti makarna

5-6 dal nane

Tuz

Köftesi için:

1 çay bardağı ince bulgur

1 çay bardağı sıcak su

100 gram kıyma

1 adet küçük soğan

Tuz, karabiber

Köfteleri

hazırlamak için bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu

ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin. Daha sonra kıymayı

ilave edin. Soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.

Hazırladığınız harçtan fındık büyüklüğünde köfteler koparıp kenara

alın. Kabakları küp doğrayıp sıvıyağda sote edin ve kenara alın. Bir

tencerede tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine

et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Makarnaları küçük küçük

koparıp kaynayan suya ekleyin. Üzerine köfteleri atın. Makarnalar

yumuşamaya başlayınca sotelediğiniz kabakları tencereye ekleyin.

Tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakın. 10 dakika daha pişirip ocaktan

alın. Nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

PASTIRMALI TARHANA ÇORBASI

(3-4 kişilik)

5 dilim pastırma

5 çorba kaşığı tarhana

1 çorba kaşığı tereyağ

1 diş sarımsak

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı salça

4 su bardağı su

1 adet ince kıyılmış soğan

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tereyağını

bir tencereye alın ve eritin. İnce kıyılmış sarımsağı ekleyip

kokusu çıkana kadar kavurun. Un ve salçayı katıp kavurmaya devam

edin. Tarhana ve suyu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak

koyulaşıncaya kadar pişirin. Üzeri için soğanı zeytinyağında kavurun.

İnce kıyılmış pastırmayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.

Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.