

kültür
Yeşilay
72
SEBZE ÇORBASI
(4 kişilik)
●
2 adet orta boy kereviz
●
2’şer adet patates ve havuç
●
5-6 çiçek brokoli
●
4-5 çiçek karnabahar
●
1-2 dal kereviz sapı
●
1 adet domates
●
2 diş sarımsak
●
1 adet soğan
●
5-6 su bardağı su
●
Tuz
Üzerine:
●
1 çorba kaşığı tereyağ
●
Pulbiber
ŞİFA ÇORBASI
(4-6 kişilik)
●
2 adet sivri biber
●
2 diş sarımsak
●
1 adet soğan
●
2 adet kurutulmuş domates
●
2 çorba kaşığı sıvıyağ
●
1’er tatlı kaşığı zencefil ve
zerdeçal
●
1 çorba kaşığı nane
●
1 çorba kaşığı sumak
●
1 çorba kaşığı salça
●
1 su bardağı şehriye
●
5 su bardağı tavuk suyu
●
Yeteri kadar tuz
Servis için:
●
Limon
Kereviz
ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra havuçla birlikte
iri küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın. Brokoli, karnabahar,
doğranmış kereviz sapı, kabuğu soyulmuş domates, sarımsak
ve soğanı ilave edin. Suyunu katın ve pişmeye bırakın. Sebzeler
yumuşadıktan sonra tüm sebzeleri suyuyla birlikte robottan geçirin
ve tencereye alın. Tuzunu ayarlayın. 1-2 taşımdaha kaynatın. Üzeri
için tereyağını eritin ve pulbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirip
sıcak olarak servis yapın.
Kıyılmış
sivri biber, sarımsak, soğan ve domatesi sıvıyağda
soteleyin. Zencefil, zerdeçal, nane, sumak ve salça ekleyip bir iki
kez çevirin. Şehriye, tavuk suyu ve tuz ekleyip kaynatın. Üzerine
limon sıkıp sıcak olarak servis yapın.