Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

72

SEBZE ÇORBASI

(4 kişilik)

2 adet orta boy kereviz

2’şer adet patates ve havuç

5-6 çiçek brokoli

4-5 çiçek karnabahar

1-2 dal kereviz sapı

1 adet domates

2 diş sarımsak

1 adet soğan

5-6 su bardağı su

Tuz

Üzerine:

1 çorba kaşığı tereyağ

Pulbiber

ŞİFA ÇORBASI

(4-6 kişilik)

2 adet sivri biber

2 diş sarımsak

1 adet soğan

2 adet kurutulmuş domates

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1’er tatlı kaşığı zencefil ve

zerdeçal

1 çorba kaşığı nane

1 çorba kaşığı sumak

1 çorba kaşığı salça

1 su bardağı şehriye

5 su bardağı tavuk suyu

Yeteri kadar tuz

Servis için:

Limon

Kereviz

ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra havuçla birlikte

iri küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın. Brokoli, karnabahar,

doğranmış kereviz sapı, kabuğu soyulmuş domates, sarımsak

ve soğanı ilave edin. Suyunu katın ve pişmeye bırakın. Sebzeler

yumuşadıktan sonra tüm sebzeleri suyuyla birlikte robottan geçirin

ve tencereye alın. Tuzunu ayarlayın. 1-2 taşımdaha kaynatın. Üzeri

için tereyağını eritin ve pulbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirip

sıcak olarak servis yapın.

Kıyılmış

sivri biber, sarımsak, soğan ve domatesi sıvıyağda

soteleyin. Zencefil, zerdeçal, nane, sumak ve salça ekleyip bir iki

kez çevirin. Şehriye, tavuk suyu ve tuz ekleyip kaynatın. Üzerine

limon sıkıp sıcak olarak servis yapın.