

kültür
Yeşilay
70
HER DERDE
DEVA!
Şifakaynağı çorbalar,
özelliklekış aylarında
sofralarımızın
vazgeçilmez lezzetlerinin
başındageliyor.
Sofralarınızı görselliği ve
lezzetiyle taçlandıracak
birbirindenözel çorba
tariflerini sizin için
derledik.
Kuşbaşı
doğranmış kuzu etini 5 su
bardağı suda yumuşayana dek haş-
layın. Suyunu süzüp kenara ayırın.
Ayrı bir yerde yoğurt ve unu topak-
lanmadan çırpın. Etin haşlama su-
yuna sıcak su ekleyip 5 su bardağı
suya tamamlayın. Suyu yavaş yavaş
ve çırparak yoğurtlu karışıma ekleyip
15 dakika pişirin. Et ve tuz ilave edip
5 dakika daha pişirin. Çorbayı servis
tabaklarına alın. Üzerine tereyağında
kızdırılmış pulbiber ve naneyi gezdi-
rip servis yapın.
Aşçının notu:
Çorbaya arzuya göre
2 diş kıyılmış sarımsak da ekleyebi-
lirsiniz.
ETLİ YOĞURT ÇORBASI
(6 kişilik)
●
250 gram kuzu eti
●
Yeteri kadar su
●
5-6 çorba kaşığı yoğurt
●
3 çorba kaşığı un
●
2 çorba kaşığı tereyağı
●
1’er çay kaşığı pulbiber ve nane
●
Yeteri kadar tuz