Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  70 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 70 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

70

HER DERDE

DEVA!

Şifakaynağı çorbalar,

özelliklekış aylarında

sofralarımızın

vazgeçilmez lezzetlerinin

başındageliyor.

Sofralarınızı görselliği ve

lezzetiyle taçlandıracak

birbirindenözel çorba

tariflerini sizin için

derledik.

Kuşbaşı

doğranmış kuzu etini 5 su

bardağı suda yumuşayana dek haş-

layın. Suyunu süzüp kenara ayırın.

Ayrı bir yerde yoğurt ve unu topak-

lanmadan çırpın. Etin haşlama su-

yuna sıcak su ekleyip 5 su bardağı

suya tamamlayın. Suyu yavaş yavaş

ve çırparak yoğurtlu karışıma ekleyip

15 dakika pişirin. Et ve tuz ilave edip

5 dakika daha pişirin. Çorbayı servis

tabaklarına alın. Üzerine tereyağında

kızdırılmış pulbiber ve naneyi gezdi-

rip servis yapın.

Aşçının notu:

Çorbaya arzuya göre

2 diş kıyılmış sarımsak da ekleyebi-

lirsiniz.

ETLİ YOĞURT ÇORBASI

(6 kişilik)

250 gram kuzu eti

Yeteri kadar su

5-6 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağı

1’er çay kaşığı pulbiber ve nane

Yeteri kadar tuz