

OCAK 2018 73
YAYLA ÇORBASI
(4 kişilik)
●
1 su bardağı pirinç
●
4 su bardağı su
●
2 çorba kaşığı un
●
1 su bardağı yoğurt
●
1 adet yumurtanın sarısı
●
2 çorba kaşığı tereyağı
●
1 çorba kaşığı nane
●
1 tatlı kaşığı pulbiber, tuz
Pirinci
2 su bardağı suda haşlayın. Yoğurdu ayrı bir kapta, 2 su
bardağı suyla sulandırın. Un ve yumurta sarısını ilave edin. İyice
çırpın. Yavaş yavaş kaynamakta olan pirinçlere ilave edin. Tencereyi
ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Tereyağını ayrı bir kapta eritin. Nane
ve pulbiberi yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
BROKOLİ ÇORBASI
(4 kişilik)
●
Yarım kg brokoli
●
2 tablet tavuk bulyon
●
1 çorba kaşığı tereyağ
●
2 çorba kaşığı un
●
2 diş sarımsak
●
4 su bardağı su
●
1 su bardağı süt
●
1 kutu krema
●
Tuz, pulbiber
Üzerine:
●
Sirke, sarımsak,
zeytinyağı, zeytin
Brokolileri
kaynar suya atıp buzlu suya çıkarın. (Bu şoklama
yöntemiyle çorbanın daha yeşil olmasını sağlayabilirsiniz.) 1 adet
tavuk bulyonla tekrar haşlamaya bırakın. 1 çorba kaşığı tereyağında
unu kavurun. 2 diş sarımsak, diğer tavuk bulyon ve pulbiberi
ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanan brokolileri blender’den
geçirin. Unlu karışıma ekleyin. 4 su bardağı su, 1 su bardağı süt ve
krema ilave edin. Bir taşımkaynatın. Dilerseniz üzerine blender’den
geçirdiğiniz zeytinyağı, sirke ve sarımsak sosunu gezdirin. Bir iki
zeytin ilavesiyle servis yapın.