Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

OCAK 2018 73

YAYLA ÇORBASI

(4 kişilik)

1 su bardağı pirinç

4 su bardağı su

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurtanın sarısı

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı nane

1 tatlı kaşığı pulbiber, tuz

Pirinci

2 su bardağı suda haşlayın. Yoğurdu ayrı bir kapta, 2 su

bardağı suyla sulandırın. Un ve yumurta sarısını ilave edin. İyice

çırpın. Yavaş yavaş kaynamakta olan pirinçlere ilave edin. Tencereyi

ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Tereyağını ayrı bir kapta eritin. Nane

ve pulbiberi yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

BROKOLİ ÇORBASI

(4 kişilik)

Yarım kg brokoli

2 tablet tavuk bulyon

1 çorba kaşığı tereyağ

2 çorba kaşığı un

2 diş sarımsak

4 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 kutu krema

Tuz, pulbiber

Üzerine:

Sirke, sarımsak,

zeytinyağı, zeytin

Brokolileri

kaynar suya atıp buzlu suya çıkarın. (Bu şoklama

yöntemiyle çorbanın daha yeşil olmasını sağlayabilirsiniz.) 1 adet

tavuk bulyonla tekrar haşlamaya bırakın. 1 çorba kaşığı tereyağında

unu kavurun. 2 diş sarımsak, diğer tavuk bulyon ve pulbiberi

ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanan brokolileri blender’den

geçirin. Unlu karışıma ekleyin. 4 su bardağı su, 1 su bardağı süt ve

krema ilave edin. Bir taşımkaynatın. Dilerseniz üzerine blender’den

geçirdiğiniz zeytinyağı, sirke ve sarımsak sosunu gezdirin. Bir iki

zeytin ilavesiyle servis yapın.