Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  60 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 60 / 84 Next Page
Page Background

Ç

orbadan tatlıya birçok

yemekte kullanılan bir

kış meyvesi olan bal

kabağı, aynı zamanda

önemli bir şifa kaynağı olmasıyla

biliniyor. Kışın tezgahlarda

sıkça gördüğümüz turuncu

rengiyle dikkat çeken bu besin,

başta bağışıklık sistemini

güçlendirmek olmak üzere

vücuda birçok yarar sağlıyor.

Gerek bütün gerekse dilimlenmiş

haliyle tezgahları renklendiren

bal kabağının, içeriğindeki

vitaminlerle sağlığımıza birçok

katkısı bulunuyor. Kabakgiller

ailesinin en renkli üyesi olan bal

kabağı, kış aylarında çocuklar

başta olmak üzere her yaştan

kişinin tüketmesi gereken besinler

arasında yer alıyor. A, B, C, K ve

E vitaminleri ile demir, sodyum,

potasyum, kalsiyum, magnezyum,

çinko ve fosfor açısından zengin

olan bu meyve, aynı zamanda

posalı olmasıyla da vücuda

fayda sağlıyor. Ayrıca demir

içerdiğinden kansızlık sorunu

olanlara da tavsiye ediliyor.

Çoğumuzun sebze

olarak bildiği ancak

zengin içeriğiyle çok

sağlıklı bir meyve

olan bal kabağı,

gerek görünümü

gerekse lezzetiyle kış

aylarında tezgahların

vazgeçilmezi. Bal

kabağına sofralarınızda

yer vererek hem

enerjinizi artırabilir

hem de bağışıklığınızı

güçlendirerek

hastalıklardan

korunabilirsiniz.

bulunan zengin C vitamini ile

grip ve soğuk algınlığına karşı

doğal bir reçete sunan bu renkli

meyve, içeriğindeki A vitamini

ile de bağışıklığı destekliyor.

Hastalıklardan korunmada etkili

olan C vitamini, vücut savunmasına

destek olurken yaklaşık 100 gram bal

kabağı tüketmek, yetişkin bir kişinin

günlük C vitamini ihtiyacının yüzde

35’ini karşılıyor.

GÖZ SAĞLIĞINI KORUYOR

A vitamini açısından en zengin

besinlerden bir tanesi olan bal

kabağının düzenli tüketimi,

göz sağlığına önemli katkıda

bulunuyor. Bal kabağında bol

miktarda beta karoten bulunuyor

ve beta karoten gözlerde ortaya

Farklı çorba, salata tarifleri, sebze

yemekleri veya hafif tatlılarda

kullanabileceğiniz bal kabağı

ile değişik püreler ve humus da

hazırlayabilirsiniz.

GRİP VE SOĞUK

ALGINLIĞINA KARŞI DOĞAL

REÇETE

Kış aylarında grip başta olmak

üzere hastalıklardan korunmak

için yeterli ve dengeli beslenmeye

özen göstermemiz gerekiyor. Bal

kabağı, vitamin ve minerallerden

bakımından zengin olduğundan

vücudu bakteri, virüs ve

mikroplardan koruyor. Bu yolla da,

gerek mevsim geçişlerinde ve gerekse

soğuk kış günlerinde bağışıklık

sistemini destekliyor. İçeriğinde

BAL KABAĞI

TAM BİR VİTAMİN DEPOSU;

Belit ŞENOL

A vitamini açısından en zengin besinlerden bir

tanesi olan bal kabağının düzenli tüketimi, göz

sağlığına önemli katkıda bulunuyor.

Kabakgiller ailesinin en

renkli üyesi olan bal

kabağı, kış aylarında

çocuklar başta olmak

üzere her yaştan kişinin

tüketmesi gereken

besinler arasında yer

alıyor.

yaşam

Yeşilay

60