Background Image
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

KIYMALI KOLAY PİDE

(8kişilik)

3 adet ekmek hamuru (fırından alabilirsiniz)

Çok az un

250gramkıyma

2 adet domates

2 adet çarliston biber

1 adet soğan

Maydanoz, tuz, karabiber

MANTARLI VE TAVUKLU PİDE

(4kişilik)

Hamur için:

1 kg un ,

20gramyaşmaya, tuz,

yeteri kadar su

Mantarlı iç için:

750grammantar

3 çorba kaşığı sıvıyağ

2 adet domates

Tuz, karabiber, pul biber

Tavuklu iç için:

1 kg tavuk göğsü

4 çorba kaşığı sıvıyağ

3 adet domates

3 adet sivri biber

Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için:

2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Domates

, soğan ve biberi ince doğrayın. Tuz, karabiber ve

ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Kıymayı da, karıştırın.

Ekmek hamurundan yumurta büyüklüğünde bezeler

koparın. Altına ve üstüne un serpip, oval şekilde açın

(elle büyütün). Ortasına kıymalı harcı koyun. Daha sonra

kenarlarını hafifçe içe doğru bastırarak kıvırın. Kalan

hamurdan da bu şekilde pideler hazırlayın. Yağlanmamış

fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında pişirin.

Aşçının notu:

Üzerine çırpılmış yumurta da dökebilirsiniz. Böyle olursa,

5 dakika daha pişirin. Fırından çıkarınca kenarlarına

tereyağı ya da margarin sürerseniz, lezzetle birlikte kalori

değeri de artar... Bu nedenle dikkat!

Mayayı

sudaeritin. Unve tuzubir kaseyealın.Mayalı suyu

ilaveedipkulakmemesindenyumuşakbir hamur elde

edenekadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezleörtünve 1 saat

dinlendirin. Hamurdan4adet portakal büyüklüğündeparça

koparın. Her bir parçayı unlabirlikteaçıp istediğiniz şekli verin.

Mantarlı iç içinküpdoğranmışmantarı sıvıyağdakavurun.

Kabukları doğranmışveküpdoğranmışdomates, tuz, ka-

rabiber vepul biberi ilaveedip 1-2dakikadahakavurduktan

sonra ılınmayabırakın. Tavuklu iç için, kuşbaşı doğranmış

tavukgöğsünüsıvıyağdakavurun. Kabukları soyulmuş

veküpdoğranmışdomates, sivri biber, tuz, karabiber, pul

biber ilaveedip 1-2dakikadahakavurduktansonra ılınmaya

bırakın. Hamurlarınyarısınamantarlı yarısına tavukluharçtan

payedin. Önceden ısıtılmış200derece fırındaaltları veüstleri

kızaranakadar pişirin. Fırındançıkardıktansonraüzerlerine

tereyağı sürüpsıcakolarakservisyapın.

yesilay.org.tr

73

YEŞiLAY

ŞUBAT 2017