yesilay.org.tr
75
YEŞiLAY
•
ŞUBAT 2017
Yaşmayayı
bir kaba alın. Üzerine ılık
süt, toz şeker ve tuz ekledikten sonra
karıştırarak eritin, 15 dakika bekletin.
Kıymayı suyunu salıp çekene dek
kavurup kenara alın. Yumurtanın
akını ve sarısını ayırın. Unun ortasını
havuz şeklinde açın. Erimişmaya,
sıvıyağ, yumurta akı ve ılık suyu
ekleyip yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp
merdane yardımıyla açın. Ortalarına
pastırma, kendi suyunda kavrulmuş
kıyma ve sucuk yerleştirin. İki ucunu
birleştirip kapatın. Tepsiye alıp 30
dakikamayalanmaya bırakın. Üzerine
yumurta sarısı sürün. Tereyağı koyup
önceden ısıtılmış 190 derece fırında
35 dakika pişirin.
Aşçının notu:
Dilerseniz pidenin orta-
sına yumurta kırarak da pişirebilirsiniz.
AÇIK PİDE
●
3 su bardağı buğday unu
●
1 paket yaşmaya
●
1 çay bardağı süt
●
1 tatlı kaşığı toz şeker
●
1 çay bardağı sıvıyağ
●
1 adet yumurta
●
1 çay kaşığı tuz
●
1 su bardağı ılık su
İçi için:
●
250grampastırma
●
200gramkıyma
●
Yarımkangal sucuk
●
50gramtereyağı