Background Image
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

Paylaşmanın ve birlikte olmanın

mutluluğunun yaşandığı Kurban

Bayramı’nda en vazgeçilmez

lezzetler arasında şüphesiz ilk

sırada çeşit çeşit et yemekleri

gelir. Şef ŞefikaGünyel, her

biri hemgörünüşü hemde

lezzetiyle sofralarınızı

şölene çevirecek

etli tarifler

hazırladı.

BAYRAMSOFRASININ

VAZGEÇILMEZI ET YEMEKLERI

GASTRONOMİ

STILIST: MİNE NARTOP

FOTOĞRAFLAR: ERKIN ÖN

KUZU SULTAN TACI

6-8 kişilik

2 adet (25-30 cm’lik)

bütün pirzolalık kuzu kaburga

Yeteri kadar su

1 kg taze patates

15 adet arpacık soğan

1 adet kırmızı biber

3-4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tane karabiber

1 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı kekik

1/2 çay kaşığı karabiber

1’er tatlı kaşığı toz şeker ve tuz

Öncelikle

kuzu kaburgaları uç kısımlarından

kürdanla tutturarak daire haline getirin. Daha

sonra varsa basınçlı tencerenin içine 1 bardak

su, tane karabiber ve daire şekline getirdi-

ğiniz pirzola tacınızı koyup 10dakika pişirin.

Normal tencerede aynı işlemi yapmak için

eti tencereye alın ve 2 bardak su ilave edip

yarımsaat pişirin.

Sürenin sonunda tencereden eti çıkarıp önce

yağlı kağıda sonra da alüminyumfolyoya

sıkıca sarın. Önceden ısıtılmış 180derece

fırında 1 saat boyunca pişmeye bırakın.

Diğer taraftan taze patatesleri soyup

istediğiniz büyüklükte doğrayın. Üzerine

1 su bardağı su ekleyip yumuşayana dek

pişirin. Sudan alıp süzün. Arpacık soğanları

ayıklayın. Biberi ince ince doğrayın.

Margarini derin bir tavada eritin. Üzerine

soğanları ekleyin ve hafifçe saydamlaşmaya

başladıklarında şekeri katıp karamelize

olmasını sağlayın. Üzerine biber ilave edin.

Bir-iki dakika daha pişirip patates katın.

Birkaç dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberini

ayarlayın.

Sultan tacını fırından çıkarıp tuz ve

kekikle tatlandırın. Orta kısmına patatesli

karışımı doldurup yeniden fırına verin.

Kızarana dek pişirin.

yesilay.org.tr

72

YEŞiLAY

EYLÜL 2016

YAŞAM