GASTRONOMİ
KÖFTE KEBABI
10 adet
●
500gramorta yağlı kıyma
●
1 su bardağı rendelenmiş bayat ekmek içi
●
1 adet rendelenmiş soğan
●
1 adet yumurta
●
1 çay kaşığı karabiber
●
1 çay kaşığı kimyon
●
2 çay kaşığı tuz
●
10 adet küçük kemik (budun orta kısmından)
Servis için:
Tırnak pide, kiraz domates, çarliston biber,
sarımsak
KINNAP KEBABI
6-9 kişik
●
700gramkuşbaşı dana bonfile
●
500gramarpacık soğanı
●
3’er adet çarliston ve kırmızı biber
●
3 adet patlıcan, 4 adet domates
●
1 çay bardağı sıvı yağ, tuz, karabiber
Sebzeleri dizmek için:
2metre pamuklu ip, 1 adet yorgan iğnesi
Öncelikle
kemikleri iyice yıkayın ve soğuk suda beklemeye alın.
Köfteyi hazırlamak için bütünmalzemeyi karıştırma kabına ko-
yun vemacun kıvamına gelene dek iyice (aksi takdirde kemiği
tutmaz) yoğurun. Harcı 10 eşit parçaya bölün ve kemiklerin or-
tasına sarın, bastırarak iyice yerleşmesini sağlayın. Daha sonra
yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 200derece
fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Yanında pide, közlenmiş
biber, domates ve sarımsakla servis yapın.
Sebzeleri
ayıklayıp etlerle aynı büyüklüklerde doğrayın. Arpacık
soğanları temizleyin. Üzerine tuz, karabiber ve sıvı yağı ekleye-
rek hepsini karıştırın. Daha sonra iğne yardımıyla sebzeleri ve
etleri ipe sırasıyla dizip döndürerek tepsiye yerleştirin. Tepsinin
üzerini alüminyumfolyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısınmış 200
derece fırında 25 dakika pişirin. Daha sonra tepsinin üzerindeki
folyoyu kaldırarak sebzelerin ve etlerin üzeri kızarana kadar
pişirmeye devamedin. Tepsiyi fırından alın. Kebabı dizdiğiniz ipi
30 cm’lik parçalar halinde kesip sıcak olarak servis yapın.
yesilay.org.tr
74
YEŞiLAY
•
EYLÜL 2016
YAŞAM