Background Image
Previous Page  74 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 74 / 84 Next Page
Page Background

GASTRONOMİ

KÖFTE KEBABI

10 adet

500gramorta yağlı kıyma

1 su bardağı rendelenmiş bayat ekmek içi

1 adet rendelenmiş soğan

1 adet yumurta

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

2 çay kaşığı tuz

10 adet küçük kemik (budun orta kısmından)

Servis için:

Tırnak pide, kiraz domates, çarliston biber,

sarımsak

KINNAP KEBABI

6-9 kişik

700gramkuşbaşı dana bonfile

500gramarpacık soğanı

3’er adet çarliston ve kırmızı biber

3 adet patlıcan, 4 adet domates

1 çay bardağı sıvı yağ, tuz, karabiber

Sebzeleri dizmek için:

2metre pamuklu ip, 1 adet yorgan iğnesi

Öncelikle

kemikleri iyice yıkayın ve soğuk suda beklemeye alın.

Köfteyi hazırlamak için bütünmalzemeyi karıştırma kabına ko-

yun vemacun kıvamına gelene dek iyice (aksi takdirde kemiği

tutmaz) yoğurun. Harcı 10 eşit parçaya bölün ve kemiklerin or-

tasına sarın, bastırarak iyice yerleşmesini sağlayın. Daha sonra

yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 200derece

fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Yanında pide, közlenmiş

biber, domates ve sarımsakla servis yapın.

Sebzeleri

ayıklayıp etlerle aynı büyüklüklerde doğrayın. Arpacık

soğanları temizleyin. Üzerine tuz, karabiber ve sıvı yağı ekleye-

rek hepsini karıştırın. Daha sonra iğne yardımıyla sebzeleri ve

etleri ipe sırasıyla dizip döndürerek tepsiye yerleştirin. Tepsinin

üzerini alüminyumfolyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısınmış 200

derece fırında 25 dakika pişirin. Daha sonra tepsinin üzerindeki

folyoyu kaldırarak sebzelerin ve etlerin üzeri kızarana kadar

pişirmeye devamedin. Tepsiyi fırından alın. Kebabı dizdiğiniz ipi

30 cm’lik parçalar halinde kesip sıcak olarak servis yapın.

yesilay.org.tr

74

YEŞiLAY

EYLÜL 2016

YAŞAM