EV YAPIMI SUCUK
●
5 kg yağlı kıyma
●
2 baş dövülmüş sarımsak
●
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
●
1 çorba kaşığı karabiber
●
1 tatlı kaşığı yenibahar
●
5 silme çorba kaşığı tuz
KUZU TANDIR
6-9 kişik
●
1 adet kuzu kol (ikiye bölünmüş)
●
6-7 diş sarımsak
●
1 adet büyük boy soğan
●
1 adet havuç
●
1 tatlı kaşığı tane karabiber
●
2’şer dal biberiye ve kekik
●
Yeterince su, tuz
Kıyma,
sarımsak ve baharatları karıştırın. Üzerini örterek
bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün yeniden yoğurup
porsiyonluk olarak ayırın. Her parçayı 5 cmçapında silindirler
yaparak ince buzdolabı poşetlerine, ardından streç filme
sararak derin dondurucuya koyun.
Bir gece dondurucuda bekletin. Servis etmeden 15 dakika
önce dondurucudan çıkarıp istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
Üzerindeki poşetleri çıkararak hafifçe yağlanmış tavada
pişirerek servis yapın.
Yıkayıp
iyice kuruladığınız kuzu kol parçalarının üzerine
bıçakla küçük çentikler açıp içlerine sarımsak ve tane karabi-
berleri yerleştirin. Soğan ve havucu temizleyip irice doğrayın.
Bu tarifi hembasınçlı tencerede hemde normal tencerede
hazırlayabilirsiniz. Basınçlı tencere ile pişirirken tencereyi iyice
ısıtıp kuzu kol parçalarını önlü arkalı iyice kızartın.
Üzerine sebzeleri, biberiye, kekik, karabiber ve bir buçuk çay
bardağı su katıp, tencerenin kapağını kapatın. Ocağa oturtup
en kısık ateşte yaklaşık 2.5 saat pişirin.
Yemeği normal tencere ile pişirecekseniz kapağı iyi kapanan
bir tencere tercih edin. İlk olarak yine tencereyi kızdırın ve
basınçlı tenceredeki işlemleri aynı şekilde yapın. Tencerenin
kapağını kapatıp ocağa oturtun ve en kısık ateşte pişmeye
bırakın. Arada sırada suyunu kontrol ederek ve azalmışsa
sıcak su ilave ederek en az 4 saat pişirin. Pişen eti tencereden
alın, üzerine tuz serpin ve kekikle süsleyerek servis yapın.
yesilay.org.tr
75
YEŞiLAY
•
EYLÜL 2016