Background Image
Previous Page  75 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 75 / 84 Next Page
Page Background

EV YAPIMI SUCUK

5 kg yağlı kıyma

2 baş dövülmüş sarımsak

1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber

1 çorba kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı yenibahar

5 silme çorba kaşığı tuz

KUZU TANDIR

6-9 kişik

1 adet kuzu kol (ikiye bölünmüş)

6-7 diş sarımsak

1 adet büyük boy soğan

1 adet havuç

1 tatlı kaşığı tane karabiber

2’şer dal biberiye ve kekik

Yeterince su, tuz

Kıyma,

sarımsak ve baharatları karıştırın. Üzerini örterek

bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün yeniden yoğurup

porsiyonluk olarak ayırın. Her parçayı 5 cmçapında silindirler

yaparak ince buzdolabı poşetlerine, ardından streç filme

sararak derin dondurucuya koyun.

Bir gece dondurucuda bekletin. Servis etmeden 15 dakika

önce dondurucudan çıkarıp istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.

Üzerindeki poşetleri çıkararak hafifçe yağlanmış tavada

pişirerek servis yapın.

Yıkayıp

iyice kuruladığınız kuzu kol parçalarının üzerine

bıçakla küçük çentikler açıp içlerine sarımsak ve tane karabi-

berleri yerleştirin. Soğan ve havucu temizleyip irice doğrayın.

Bu tarifi hembasınçlı tencerede hemde normal tencerede

hazırlayabilirsiniz. Basınçlı tencere ile pişirirken tencereyi iyice

ısıtıp kuzu kol parçalarını önlü arkalı iyice kızartın.

Üzerine sebzeleri, biberiye, kekik, karabiber ve bir buçuk çay

bardağı su katıp, tencerenin kapağını kapatın. Ocağa oturtup

en kısık ateşte yaklaşık 2.5 saat pişirin.

Yemeği normal tencere ile pişirecekseniz kapağı iyi kapanan

bir tencere tercih edin. İlk olarak yine tencereyi kızdırın ve

basınçlı tenceredeki işlemleri aynı şekilde yapın. Tencerenin

kapağını kapatıp ocağa oturtun ve en kısık ateşte pişmeye

bırakın. Arada sırada suyunu kontrol ederek ve azalmışsa

sıcak su ilave ederek en az 4 saat pişirin. Pişen eti tencereden

alın, üzerine tuz serpin ve kekikle süsleyerek servis yapın.

yesilay.org.tr

75

YEŞiLAY

EYLÜL 2016