

B
ayramlara dair
çocukluğunuzdan
hatırladıklarınız
neler? Bayram sofraları sizin
için ne ifade ediyor?
Bayram sofraları bizim için
dışarıda olan aile fertlerinin
bir araya gelmesi anlamına
geliyor. Kurban bayramlarında
bizde sabahları kurban
kavurması yenir. Kahvaltı
direkt kurban kavurmasıyla
başlar. Yanında domates,
soğan, ayran, yoğurt vardır
ama kahvaltının adı kurban
kavurmasıdır. Ben çocukken
kurban bayramlarında
ayrıca heyecanlanırdım; et
tutkum da çocukluğumdan
geliyor. Etle uğraşmak beni
çocukluğumdan itibaren çok
ama çok heyecanlandırıyordu.
Kurban kesilirken nelere
dikkat etmek gerekir?
Kurban kesilirken
birkaç tane değişmeyen
kural vardır. Hayvanın
kilosu önemli, kesinlikle
zayıf olmamalı, Tarım
Bakanlığı'nın kontrolünden
geçmeli, yani kulağında
küpesi olmalı, hayvan
dişiyse eğer kesinlikle
gebe olmamasına
dikkat edilmeli. Hayvan yakın
zamanda ilaç kullanmamış
olmalı. Ayrıca 8 ayı
tamamlamış olmalı.
Gürkan Şef, KurbanBayramı’na özel olarak kurban etinin kesilmesi, pişirilmesi ve saklanması
konusundaki sorularımızı yanıtladı; tüyolar verdi.
"ET DİNLENDİRİLDİKTEN
SONRA TÜKETİLMELİ”
Mine NARTOP
"Sadece kavurma
yaparken değil, sebze
yemeklerinde de tencere
soğukken malzeme asla
tencereye konulmamalı."
yaşam
Yeşilay
46