Background Image
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

BAYRAMSOFRASINAÖZEL…

ÕÀL>˜ >ÞÀ>“>Àh˜`> ÜvÀ>>À LˆÀ L>َ> }Øâi Ûi Ÿâi œÕÀ°

ÝiVṎÛi Ĵiv <iŽˆ >À>] L>ÞÀ>“ ÜvÀ>˜h⠈Xˆ˜ Ÿâi iââȉiÀˆ LˆÀ >À>Þ> }ïÀ`ˆ°

İncik içinmalzemeler:

O

Kuzu incik (10 adet 400-450 gram)

O

10 gram kimyon

O

15 gram

tuz

O

5 gram tane karabiber

O

25 gram biberiye

O

25 gram sarımsak

O

50 gram domates salçası

O

10 gram biber salçası

O

25 gram un

O

75

gram ayçiçek yağı

Beğendi içinmalzemeler:

O

5 kilogram bostan patlıcan

O

0,5 litre süt

O

100 gram un

O

100 gram

kaşar

O

100 gram ayçiçek yağı

O

5 gram beyaz biber

BEĞENDİLİ KUZU İNCİK (10 kişilik)

Hazırlanışı:

İncik:

İncikler en az 12 saat önceden tuz, dövülmüş kişniş ve kimyon ile

marine edilir. 12 saat sonra bir tepsinin zeminine yayılan incikler ardın-

dan 220 c fırında 25 dakika mühürlenir. Büyükçe bir tencereye ayçiçek

yağı ve salçalar koyulur ve salçaların kokusu kalmayana kadar kavrulur.

Daha sonra un ilave edilir. 3-4 dakika daha kavrulur ve tencerenin yarı-

sına gelecek kadar soğuk su ilave edilir. Çırpma teli ile iyice karıştırarak

bütün topakları giderilir. Fırından çıkarılıp hemen bir tencereye aktarılır.

1 dal biberiye ayrılır ve geri kalan biberiye, tane karabiber ve sarımsak

buket yapılıp aynı tencereye atılır. Bir taşım kaynatılıp ateş orta dereceye

alınır. Köpüğü sürekli alınarak 30-35 dakika pişirilir. İyice piştikten sonra

bir süzgeçle sadece incikler tencereden çıkarıp alınır. Tencerede kalan sos

yaklaşık 1,5 saat daha yağı alınarak çektirmenin ardından süzülerek uy-

gun bir tepsiye alınır. Son olarak oda sıcaklığında soğutulur.

Beğendi:

Patlıcanlar közlenir ve soyularak ufak boyutta doğranır. Eski ka-

şar rendelenir. Bir tencere veya tavaya süt koyulur. Ardından bir taşım

kaynatılır. Bir tencereye ayçiçek yağı koyulur. Doğranmış patlıcanlar ilave

edilir. Çırpma teli yardımı ile patlıcanlar püreye yakın bir kıvama gelene

kadar karıştırılarak pişirilir. Süt ilave edildikten sonra malzemeler iyice

yedirilir. Rendelenmiş eski kaşar üstüne tuz ve beyaz biber eklenir. 2 da-

kika daha pişirilmesinin ardından uygun bir tepsiye alınır. Etiketlenerek

oda sıcaklığında soğutulur.