Background Image
Previous Page  77 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 77 / 84 Next Page
Page Background

AĞUSTOS 2019 77

O

1 kilogram dana ciğer

O

1 kilogram kuzu ciğer

O

7,5 gram karanfil

O

18 gram tuz

O

8 gram karabiber

O

3 adet yumurta

O

75 gram galeta unu

O

200 gram kuru soğan

O

10 gram toz tarçın

O

10 gram yenibahar

O

150

gram zeytinyağı

O

yarım kilogram soğan

O

15 gram bal

O

15 gram nar

ekşisi

O

200 gr. tereyağ

O

2.5 su bardağı buğday nişastası

O

2 su bardağı süt

O

2 ye-

mek kaşığı gülsuyu

O

1 su bardağı bal

O

Yarımsu bardağı iç badem(kabuksuz)

O

Antep fıstığı (süslemek için)

CİĞER KÖFTESİ (10 Kişilik)

HELVA-İ MEMNUNİYE (10 Kişilik)

Hazırlanışı:

Kuru soğan ufak ufak doğranır. Zeytinyağı ile bir ta-

vada veya uygun ebat tencerede iyice pembeleştirilir. Ciğerlerin

zarları ve damarları temizlenir. Ciğerler de ufak şekilde doğranır.

Dana ciğeri blender’dan geçirilip kalın kıyma haline getirilir. Ka-

ranfiller öğütücüde toz haline getirilir. Bütün malzemeler ve yu-

murtanın 7 tanesi karıştırılıp yoğurulur. Vakum paketlerinde 5 er

porsiyon olarak dondurulur. Nar ekşisi ve bal derin bir tencerede

karıştırılıp sos yapılır. Kırmızı soğanların kabukları soyulup dibin-

deki birleşen kısmın yarısı alınır. 4 eşit parçaya bölünür. Uygun bir

tepsinin zeminine yayılır. Elde edilen sostan üzerlerine gezdirilir.

200 ml kadar sebze suyu koyulur. Kapağı kapatılır. Fırında 180 C

de 15 dakika pişirilir.

Hazırlanışı:

Bir tencerede yağ kızdırılır. Tencere ateşten alınır. Yağın ısısı düşünce pi-

rinç unu ve buğday unu azar azar ilave edilerek yedirilir. Tencere ocağa

tekrar koyulur. Çiğ badem ilave edilir. Orta harlı ateşte helva kıvamını

alana dek (yağını salıp açık kahverengi bir hal alana kadar) kavrulur. Di-

ğer yandan süt başka bir tencereye koyulup bir taşım kaynatılıp köpüğü

alınır. Ocağın altı kapatılıp bal ilave edilir ve karıştırılır. En son gül suyu

ilave edilir. Ballı ve sütlü şerbeti diğer tencereye boca edilip kevgir ile hız-

lıca karıştırılır topaklar ezilip tahta kaşığın arkasına yapışmayana kadar

sık sık karıştırarak pişirilir. Ocaktan alınıp kaşıkla şekillendirilir. Kırık

kavrulmuş bademe bulanır. Pudra şekeri serpiştirilip servis edilir.