Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  78 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 78 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

78

4 adet kırmızıbiber

100’er gram beyaz peynir ve

lor peyniri

50’şer gram kaşar peyniri ve

mozzarella peyniri

5 dal nane

1 dal fesleğen

PEYNİRLİ KIRMIZIBİBER DOLMASI

200 gram tulum peyniri

500 gram erişte

Yeteri kadar su

2 çorba kaşığı tereyağı

250 gram kıyma

1 tatlı kaşığı salça

3-4 dal kekik

Tuz

Karabiber

Beyaz

peyniri ezip geniş bir kaba alın. Üzerine lor peyniri, ren-

delenmiş kaşar peyniri ve mozzarella peyniri ekleyip karıştırın.

Kıyılmış nane ve fesleğen ekleyip yeniden karıştırın. Karışımı bi-

berlerin içlerine doldurun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında

12 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Erişteyi

tuz eklediğiniz bol suda haşlayıp süzün ve servis tabağına

aktarın. Tereyağını bir tavaya alıp kıymayı ekleyin. 1-2 dakika sonra

üzerine salça, tuz ve karabiber katın. Birkaç dakika karıştırarak kavur-

duktan sonra ocaktan alın. Kıymayı eriştenin üzerine koyun. Rende-

lenmiş tulumpeyniri serpin. Kıyılmış kekik ekleyerek servis yapın.

TULUM PEYNİRLİ KIYMALI ERİŞTE

(4 kişilik)

(4 kişilik)