

kültür
Yeşilay
78
●
4 adet kırmızıbiber
●
100’er gram beyaz peynir ve
lor peyniri
●
50’şer gram kaşar peyniri ve
mozzarella peyniri
●
5 dal nane
●
1 dal fesleğen
PEYNİRLİ KIRMIZIBİBER DOLMASI
●
200 gram tulum peyniri
●
500 gram erişte
●
Yeteri kadar su
●
2 çorba kaşığı tereyağı
●
250 gram kıyma
●
1 tatlı kaşığı salça
●
3-4 dal kekik
●
Tuz
●
Karabiber
Beyaz
peyniri ezip geniş bir kaba alın. Üzerine lor peyniri, ren-
delenmiş kaşar peyniri ve mozzarella peyniri ekleyip karıştırın.
Kıyılmış nane ve fesleğen ekleyip yeniden karıştırın. Karışımı bi-
berlerin içlerine doldurun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında
12 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Erişteyi
tuz eklediğiniz bol suda haşlayıp süzün ve servis tabağına
aktarın. Tereyağını bir tavaya alıp kıymayı ekleyin. 1-2 dakika sonra
üzerine salça, tuz ve karabiber katın. Birkaç dakika karıştırarak kavur-
duktan sonra ocaktan alın. Kıymayı eriştenin üzerine koyun. Rende-
lenmiş tulumpeyniri serpin. Kıyılmış kekik ekleyerek servis yapın.
TULUM PEYNİRLİ KIYMALI ERİŞTE
(4 kişilik)
(4 kişilik)