

ARALIK 2018 79
TAZE SOĞANLI PEYNİRLİ KİŞ
●
4 çorba kaşığı tereyağı
●
1 adet yumurta
●
2 çorba kaşığı süt
●
Bir buçuk su bardağı un
●
Yarım çay kaşığı
kabartma tozu
Harç için:
●
Bir buçuk su bardağı
rendelenmiş taze kaşar peyniri
●
Bir buçuk su bardağı beyaz
peynir 2 adet yumurta
●
5-6 dal taze soğan
●
2 çorba kaşığı sıvı yağ
●
1 çay bardağı krema
Süslemek için:
Kıyılmış kırmızıbiber ve taze soğan
Tereyağı,
yumurta ve sütü karıştırın. Ayrı bir yerde un ve kabart-
ma tozunu harmanlayıp tereyağlı karışıma ilave edin. İyice yoğurup
buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Harç için peynirleri karış-
tırıp 1 adet yumurta ekleyin. Kıyılmış soğanı sıvı yağda soteleyip
peynirli karışıma ilave edin. Tart hamurunu, elinizle kullanacağınız
kalıp ebadında açın. Kenarlarını da kaplayacak şekilde kalıba yer-
leştirip ortasına peynirli karışımı yayın. Ayrı bir yerde kalan 1 adet
yumurta ve kremayı çırpın. Kişin üzerine gezdirip önceden ısıtılmış
180 derece fırında, yaklaşık 45 dakika pişirin. Kıyılmış kırmızıbiber
ve taze soğanla süsleyip ılık olarak servis yapın.
KREM PEYNİRLİ ÇİLEKLİ KEK
●
225 gram krem peynir
İki buçuk su bardağı oda
sıcaklığında tereyağı
●
3 su bardağı toz şeker
●
6 adet yumurta
●
3 su bardağı un
●
1 paket kabartma tozu
●
Yarım çay kaşığı
vanilya özü ekstratı
Çilek püresi için:
●
150 gram çilek
●
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Çilek
püresi için ayıklanmış çilekleri doğrayıcıdan geçirin ve bir ten-
cereye alın. Pudra şekeri ilave edip kaynatın ve suyunu çektirip soğu-
maya bırakın. Tereyağını bir kaba alın ve çırpıcının yüksek devrinde
krema kıvamına gelene kadar çırpın. Toz şeker ekleyip çırpmaya de-
vamedin. Krempeyniri katın ve 1-2 dakika daha çırpın. Yumurtaları
tek tek eklerken bir yandan da çırpmaya devam edin. Un, kabartma
tozu ve vanilya özü ekstratını katıp tüm malzemeyi iyice karıştırın.
Karışımın yarısını 24 cm çapındaki bir kek kalıbına boşaltın. Ortası-
na çilek püresini yayın ve kalan karışımı üzerine boşaltın. Spatulayla
üzerini düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında kont-
rol ederek -keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş
demektir- pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
(8 kişilik)
(8 kişilik)