Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  79 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 79 / 84 Next Page
Page Background

ARALIK 2018 79

TAZE SOĞANLI PEYNİRLİ KİŞ

4 çorba kaşığı tereyağı

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı süt

Bir buçuk su bardağı un

Yarım çay kaşığı

kabartma tozu

Harç için:

Bir buçuk su bardağı

rendelenmiş taze kaşar peyniri

Bir buçuk su bardağı beyaz

peynir 2 adet yumurta

5-6 dal taze soğan

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çay bardağı krema

Süslemek için:

Kıyılmış kırmızıbiber ve taze soğan

Tereyağı,

yumurta ve sütü karıştırın. Ayrı bir yerde un ve kabart-

ma tozunu harmanlayıp tereyağlı karışıma ilave edin. İyice yoğurup

buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Harç için peynirleri karış-

tırıp 1 adet yumurta ekleyin. Kıyılmış soğanı sıvı yağda soteleyip

peynirli karışıma ilave edin. Tart hamurunu, elinizle kullanacağınız

kalıp ebadında açın. Kenarlarını da kaplayacak şekilde kalıba yer-

leştirip ortasına peynirli karışımı yayın. Ayrı bir yerde kalan 1 adet

yumurta ve kremayı çırpın. Kişin üzerine gezdirip önceden ısıtılmış

180 derece fırında, yaklaşık 45 dakika pişirin. Kıyılmış kırmızıbiber

ve taze soğanla süsleyip ılık olarak servis yapın.

KREM PEYNİRLİ ÇİLEKLİ KEK

225 gram krem peynir

İki buçuk su bardağı oda

sıcaklığında tereyağı

3 su bardağı toz şeker

6 adet yumurta

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Yarım çay kaşığı

vanilya özü ekstratı

Çilek püresi için:

150 gram çilek

2 çorba kaşığı pudra şekeri

Çilek

püresi için ayıklanmış çilekleri doğrayıcıdan geçirin ve bir ten-

cereye alın. Pudra şekeri ilave edip kaynatın ve suyunu çektirip soğu-

maya bırakın. Tereyağını bir kaba alın ve çırpıcının yüksek devrinde

krema kıvamına gelene kadar çırpın. Toz şeker ekleyip çırpmaya de-

vamedin. Krempeyniri katın ve 1-2 dakika daha çırpın. Yumurtaları

tek tek eklerken bir yandan da çırpmaya devam edin. Un, kabartma

tozu ve vanilya özü ekstratını katıp tüm malzemeyi iyice karıştırın.

Karışımın yarısını 24 cm çapındaki bir kek kalıbına boşaltın. Ortası-

na çilek püresini yayın ve kalan karışımı üzerine boşaltın. Spatulayla

üzerini düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında kont-

rol ederek -keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş

demektir- pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

(8 kişilik)

(8 kişilik)