

ARALIK 2018 77
●
150 gram otlu peynir
●
3 çorba kaşığı sıvı yağ
●
2 çorba kaşığı tereyağı
●
3 çorba kaşığı un
●
2 çorba kaşığı salça
●
Yarım kutu (100 ml) krema
●
1 kutu (200 ml)
domates püresi
●
1 su bardağı et suyu
●
5 su bardağı su
●
1 çay kaşığı karabiber
●
Tuz
OTLU PEYNİRLİ KREMALI DOMATES ÇORBASI
(6 kişilik)
Sıvı
yağ ve tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene dek ka-
vurun. Üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. 1-2 dakika
sonra domates püresini ilave edin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra su
ve et suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi tencereye katın. Kaynamaya
başladıktan sonra 10-15 dakika pişirin. Kremayı ilave edin. Karış-
tırıp ocağı kapatın. Çorbayı kaselere alın. Üzerine küp doğranmış
otlu peynir ilave ederek servis yapın.
DİL PEYNİRLİ FIRINDA TAVUK
(4 kişilik)
●
250 gram dil peyniri
●
300 gram kuşbaşı tavuk eti
●
5 çorba kaşığı sıvı yağ
●
2 çorba kaşığı tereyağı
●
6 adet küçük boy
taze patates
●
10 adet kuru domates
●
2 dal taze biberiye
●
Tuz
●
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Patatesleri
kuşbaşı doğrayın. Sıvı yağı bir tavaya alıp tavuk eti ve pata-
tesi üzerine ekleyin. Yarı yarıya yumuşayana dek sote edin ve ocaktan
alıp ılınmaya bırakın. Kuru domatesleri dörde bölün. 10 dakika sıcak
suda bekletin ve süzün. Tavuklu karışımın üzerine küp doğranmış dil
peyniri, kuru domates, yapraklarına ayrılmış biberiye, tane karabiber
ve tuz ekleyip harmanlayın. Daha sonra porsiyonluk fırın kaplarına
aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuk eti yumuşayana
dek pişirip ocaktan alın.