Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  77 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 77 / 84 Next Page
Page Background

ARALIK 2018 77

150 gram otlu peynir

3 çorba kaşığı sıvı yağ

2 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı salça

Yarım kutu (100 ml) krema

1 kutu (200 ml)

domates püresi

1 su bardağı et suyu

5 su bardağı su

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

OTLU PEYNİRLİ KREMALI DOMATES ÇORBASI

(6 kişilik)

Sıvı

yağ ve tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene dek ka-

vurun. Üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. 1-2 dakika

sonra domates püresini ilave edin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra su

ve et suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi tencereye katın. Kaynamaya

başladıktan sonra 10-15 dakika pişirin. Kremayı ilave edin. Karış-

tırıp ocağı kapatın. Çorbayı kaselere alın. Üzerine küp doğranmış

otlu peynir ilave ederek servis yapın.

DİL PEYNİRLİ FIRINDA TAVUK

(4 kişilik)

250 gram dil peyniri

300 gram kuşbaşı tavuk eti

5 çorba kaşığı sıvı yağ

2 çorba kaşığı tereyağı

6 adet küçük boy

taze patates

10 adet kuru domates

2 dal taze biberiye

Tuz

1 tatlı kaşığı tane karabiber

Patatesleri

kuşbaşı doğrayın. Sıvı yağı bir tavaya alıp tavuk eti ve pata-

tesi üzerine ekleyin. Yarı yarıya yumuşayana dek sote edin ve ocaktan

alıp ılınmaya bırakın. Kuru domatesleri dörde bölün. 10 dakika sıcak

suda bekletin ve süzün. Tavuklu karışımın üzerine küp doğranmış dil

peyniri, kuru domates, yapraklarına ayrılmış biberiye, tane karabiber

ve tuz ekleyip harmanlayın. Daha sonra porsiyonluk fırın kaplarına

aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuk eti yumuşayana

dek pişirip ocaktan alın.