

ARALIK 2019 79
Hazırlanışı
:
Tavuk tuzlu suda haşlanarak iri
küpler şeklinde doğranır. Fırın tepsisi ya
da borcama alınan karışımın üzerine un, yoğurt,
yumurta ve tuz karışımı dökülerek önceden ısıtılmış
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğan ve
sarımsak minik küp şeklinde doğrandıktan sonra zeytinyağı
ile kavrulmaya başlanır. Ardından aynı büyüklükte doğranmış
biberler ilave edilir. Salça ve doğranmış domatesler ve közlenip
soyulan iri doğranmış patlıcanlar da eklendikten sonra karıştırı-
larak tuz ile tatlandırılıp kenara alınır ve bir arada servis edilir.
Aşçının notu:
Fırında bütün bir tavuk pişirecekseniz, tavuğun gö-
ğüs etinin kurumaması için butları birbirinin
üzerine çapraz şekilde koyarak
pişirin.
Hazırlanışı
:
Bir karıştırma kabının içerisine un
elendikten sonra içine tuz ve su ilave edile-
rek kulak memesinden biraz daha sert kıvamda
yoğurulur. 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirildik-
ten sonra dört eşit parça olarak ayırıp yuvarlanır ve oklava
ile normal yufka boyutunda açıldıktan sonra 20 dakika oda
sıcaklığında kurutulur. Kabakların yeşil dış kısımları alındıktan
sonra ufak küp şeklinde doğranıp içerisine yumurta, çok az
sıvıyağ ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Bir tezgah üzerine yayılan
yufkanın iki kanatları içe doğru katlanır ve içerisine sıvıyağ
gezdirilerek kabaklı harçtan yayılıp tekrar iki kanat katlanarak
ve fazla sıkıştırmadan yağlanmış tepsiye koyulur. Diğer yuf-
kalar da aynı şekilde koyulup 180 derecelik fırında 25 da-
kika pişirilir. Üstü kızaran böreğe süt gezdirildikten
sonra tekrar fırına verilerek çekmesi sağlanır
ve fırından alınarak üzerinde eritilmiş
kızgın tereyağı gezdirilir.
O
4 adet tavuk but ya da göğüs
O
1 yemek kaşığı domates salçası
O
2
adet kemer patlıcan
O
2 adet domates
O
2 adet sivri biber
O
1 adet kırmızı
çarliston biber
O
1 adet kuru soğan
O
1 diş sarımsak
O
Tuz ve karabiber
O
1 su bardağı un
O
1 su barda-
ğı yoğurt
O
2 yumurta
Hamur için:
O
1 kg. un
O
25 gr. tuz
O
Yeteri kadar su
İç harç için:
O
1 kg. yeşil kabak
O
2 adet yumurta
O
1 tatlı kaşığı tuz
O
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
O
100 gr. tereyağı
O
400 gr. süt
TAVUK ELBASAN
TAVA (4 Kişilik)
KABAK PİTASI
(12 Kişilik)