

EKİM 2018 79
KESTANELİ HAVUÇLU KEK
●
8-10 adet haşlanmış kestane
●
1 adet rendelenmiş havuç
●
3 adet yumurta
●
1 buçuk su bardağı toz şeker
●
1 su bardağı süt
●
1 su bardağı sıvı yağ
●
3 su bardağı un
●
1 paket vanilya
●
1 paket kabartma tozu
●
1 adet portakalın
rendelenmiş kabuğu
●
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
●
Yarım çay bardağı doğranmış
●
Antep fıstığı
●
Yarım limonun suyu
Yumurtaları
derin bir kaba kırın. Üzerine toz şeker ekleyip çırpın.
Süt, sıvı yağ ve un ilave edip boza kıvamına gelene kadar çırpmaya
devam edin. Karışım boza kıvamına gelince kestane, rendelenmiş
portakal kabuğu, ceviz ve Antep fıstığının yarısını ekleyip karıştırın.
Vanilya, kabartma tozu ve limon suyunu katıp karıştırdıktan sonra
kalan kestane, rendelenmiş portakal kabuğu, ceviz, Antep fıstığı ve
havucu ilave edin. Tümmalzemeyi şöyle bir karıştırdıktan sonra yağ-
lanmış kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında
35 dakika pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip ılık olarak servis yapın.
KESTANELİ MUHALLEBİ
●
14-16 adet kestane
●
Yeteri kadar su
●
4 su bardağı süt
●
2 çorba kaşığı un
●
2 çorba kaşığı nişasta
●
1 su bardağı + 4 çorba
kaşığı toz şeker
●
1 adet portakalın
rendelenmiş kabuğu
●
1 paket vanilya
●
1 çorba kaşığı tereyağ
Kestanelerin
kabuklarını soyup bir tencereye alın. Üzerini geçecek
kadar su ekleyin ve kısık ateşte iç kabukları yumuşayana dek haşla-
yın. Sudan alıp kabuklarını soyun. Küçük parçalar halinde kıyıp bir
tencereye alın. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ve 4 çorba kaşığı
toz şeker ekleyin. Kısık ateşte suyunu yarı yarıya çekene dek pişirip
rendelenmiş portakal kabuğunun 3/4’ünü ekleyin. Suyunu tamamen
çekene dek pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra içinden 2 çorba
kaşığını kenara ayırın ve kalanı küçük bardaklara paylaştırın. Diğer
taraftan süt, un, nişasta ve kalan toz şekeri bir tencereye alın. Tüm
malzemeyi hiç topak kalmayana dek çırpıp ocağa oturtun. Sürekli
karıştırarak kıvam alana dek pişirin. Ocaktan almadan önce vanilya
ve tereyağını ekleyip ılınmaya bırakın. Kestaneninüzerinemuhallebi
ilave edin. Soğuyana dek bekletin ve buzdolabına koyun. İyice so-
ğuduktan sonra ayırdığınız kestaneyi ve kalan rendelenmiş portakal
kabuğunu üzerlerine paylaştırıp servise sunun.
(8-10 kişilik)
(8-10 kişilik)