Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  79 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 79 / 84 Next Page
Page Background

EKİM 2018 79

KESTANELİ HAVUÇLU KEK

8-10 adet haşlanmış kestane

1 adet rendelenmiş havuç

3 adet yumurta

1 buçuk su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

3 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 adet portakalın

rendelenmiş kabuğu

1 çay bardağı kıyılmış ceviz

Yarım çay bardağı doğranmış

Antep fıstığı

Yarım limonun suyu

Yumurtaları

derin bir kaba kırın. Üzerine toz şeker ekleyip çırpın.

Süt, sıvı yağ ve un ilave edip boza kıvamına gelene kadar çırpmaya

devam edin. Karışım boza kıvamına gelince kestane, rendelenmiş

portakal kabuğu, ceviz ve Antep fıstığının yarısını ekleyip karıştırın.

Vanilya, kabartma tozu ve limon suyunu katıp karıştırdıktan sonra

kalan kestane, rendelenmiş portakal kabuğu, ceviz, Antep fıstığı ve

havucu ilave edin. Tümmalzemeyi şöyle bir karıştırdıktan sonra yağ-

lanmış kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında

35 dakika pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip ılık olarak servis yapın.

KESTANELİ MUHALLEBİ

14-16 adet kestane

Yeteri kadar su

4 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı nişasta

1 su bardağı + 4 çorba

kaşığı toz şeker

1 adet portakalın

rendelenmiş kabuğu

1 paket vanilya

1 çorba kaşığı tereyağ

Kestanelerin

kabuklarını soyup bir tencereye alın. Üzerini geçecek

kadar su ekleyin ve kısık ateşte iç kabukları yumuşayana dek haşla-

yın. Sudan alıp kabuklarını soyun. Küçük parçalar halinde kıyıp bir

tencereye alın. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ve 4 çorba kaşığı

toz şeker ekleyin. Kısık ateşte suyunu yarı yarıya çekene dek pişirip

rendelenmiş portakal kabuğunun 3/4’ünü ekleyin. Suyunu tamamen

çekene dek pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra içinden 2 çorba

kaşığını kenara ayırın ve kalanı küçük bardaklara paylaştırın. Diğer

taraftan süt, un, nişasta ve kalan toz şekeri bir tencereye alın. Tüm

malzemeyi hiç topak kalmayana dek çırpıp ocağa oturtun. Sürekli

karıştırarak kıvam alana dek pişirin. Ocaktan almadan önce vanilya

ve tereyağını ekleyip ılınmaya bırakın. Kestaneninüzerinemuhallebi

ilave edin. Soğuyana dek bekletin ve buzdolabına koyun. İyice so-

ğuduktan sonra ayırdığınız kestaneyi ve kalan rendelenmiş portakal

kabuğunu üzerlerine paylaştırıp servise sunun.

(8-10 kişilik)

(8-10 kişilik)