Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

ŞİMDİ KESTANE

ZAMANI

Hasadı sonbahar aylarında yapılan kestane, raflarda

yerini almaya başladığı andan itibaren sofraların

vazgeçilmezi oluyor. Bu ay sizin için farklı ve lezzetli

kestaneli tarifleri bir araya getirdik.

KESTANELİ SEMİZOTU

SALATASI

(2 kişilik )

80 gram kestane

1 demet semizotu

Yarımşar kırmızıbiber ve

sivri biber

Yarımşar domates ve salatalık

Yarım kırmızı soğan

1 adet nar

5-6 dal taze nane

Sos için:

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 çorba kaşığı nar ekşisi

Tuz

Bıçak yardımıyla kestanelere çizik-

ler atıp önceden ısıtılmış 180 derece

fırında 20 dakika pişirerek kabukla-

rını temizleyin. İncecik dilimleyip

karıştırma kabına alın. Üzerine kıyıl-

mış biber, doğranmış domates, sala-

talık, kırmızı soğan, tanelenmiş nar

ve kıyılmış naneyle semizotunu ilave

edin. Harmanlayıp servis tabağına

alın. Sos için zeytinyağı, nar ekşisi ve

tuzu iyice çırpın. Salatanın üzerine

gezdirip servis yapın.

te