

kültür
Yeşilay
76
ŞİMDİ KESTANE
ZAMANI
Hasadı sonbahar aylarında yapılan kestane, raflarda
yerini almaya başladığı andan itibaren sofraların
vazgeçilmezi oluyor. Bu ay sizin için farklı ve lezzetli
kestaneli tarifleri bir araya getirdik.
KESTANELİ SEMİZOTU
SALATASI
(2 kişilik )
●
80 gram kestane
●
1 demet semizotu
●
Yarımşar kırmızıbiber ve
sivri biber
●
Yarımşar domates ve salatalık
●
Yarım kırmızı soğan
●
1 adet nar
●
5-6 dal taze nane
Sos için:
●
1 kahve fincanı zeytinyağı
●
1 çorba kaşığı nar ekşisi
●
Tuz
Bıçak yardımıyla kestanelere çizik-
ler atıp önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 20 dakika pişirerek kabukla-
rını temizleyin. İncecik dilimleyip
karıştırma kabına alın. Üzerine kıyıl-
mış biber, doğranmış domates, sala-
talık, kırmızı soğan, tanelenmiş nar
ve kıyılmış naneyle semizotunu ilave
edin. Harmanlayıp servis tabağına
alın. Sos için zeytinyağı, nar ekşisi ve
tuzu iyice çırpın. Salatanın üzerine
gezdirip servis yapın.
te