Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  77 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 77 / 84 Next Page
Page Background

EKİM 2018 77

1 su bardağı ovmaç hamuru

7-8 su bardağı su

1 su bardağı haşlanmış

nohut

10-15 adet kestane

1 çay kaşığı tuz

Ovmaç hamuru için:

1 buçuk su bardağı un

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı su

1 çay kaşığı tuz

Hamurlara serpmek için:

1 çorba kaşığı un

Üzeri için:

1 adet büyük boy soğan

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı tereyağ

1 çay kaşığı tuz

KESTANELİ OVMAÇ ÇORBASI

(8-10 kişilik)

Ovmaç

hamuru için tüm malzemeyi iyice yoğurup sert bir hamur

elde edin. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Hamur parçalarının

birbirine yapışmasını önlemek için üzerine 1 çorba kaşığı un ser-

pip harmanlayın. Tencereye su koyup kaynatın. Ovmaç hamurunu

ekleyip karıştırın. Nohut ve kabukları ayıklanmış kestane ilave edin.

Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Üzeri için küp doğ-

ranmış soğanı sıvı yağda soteleyin. Tuz ve tereyağı ekleyip ocaktan

alın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Aşçının notu:

Çorbanın üzeri için soğanı sotelerken yanmaması için

tereyağını sonradan eklemeye özen gösterin.

KESTANELİ DANA GÜVEÇ

(6-8 kişilik)

400 gram dana kuşbaşı

5-6 adet kestane şekeri

8-10 adet arpacık soğan

10 diş sarımsak

1 çorba kaşığı

kişniş tohumu

3 adet defne yaprağı

1 çorba kaşığı kuşüzümü

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı sirke

5-6 adet sivri biber

2 adet havuç

1 çorba kaşığı nar ekşisi

1 su bardağı su

30 grammargarin

2 dal maydanoz

Tuz

Soğan

ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı,

kuşüzümü, toz şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın. Eti kasede-

ki karışıma ilave edip üzerini streç filmle kapatıp 6 saat buzdolabında

bekleterek marine edin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri doğ-

rayın. Havuçları temizleyip dilimleyin. Eti güvece alın. Biber, havuç,

nar ekşisi ve suyu üzerine ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Margarini küp

doğrayıp serpiştirin. Üzerini alüminyum folyoyla örtüp önceden ısıtıl-

mış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp kestane şeke-

rini ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip

sıcak olarak servis yapın.