

EKİM 2018 77
●
1 su bardağı ovmaç hamuru
●
7-8 su bardağı su
●
1 su bardağı haşlanmış
nohut
●
10-15 adet kestane
●
1 çay kaşığı tuz
Ovmaç hamuru için:
●
1 buçuk su bardağı un
●
1 adet yumurta
●
2 çorba kaşığı su
●
1 çay kaşığı tuz
Hamurlara serpmek için:
●
1 çorba kaşığı un
Üzeri için:
●
1 adet büyük boy soğan
●
2 çorba kaşığı sıvı yağ
●
1 çorba kaşığı tereyağ
●
1 çay kaşığı tuz
KESTANELİ OVMAÇ ÇORBASI
(8-10 kişilik)
Ovmaç
hamuru için tüm malzemeyi iyice yoğurup sert bir hamur
elde edin. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Hamur parçalarının
birbirine yapışmasını önlemek için üzerine 1 çorba kaşığı un ser-
pip harmanlayın. Tencereye su koyup kaynatın. Ovmaç hamurunu
ekleyip karıştırın. Nohut ve kabukları ayıklanmış kestane ilave edin.
Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Üzeri için küp doğ-
ranmış soğanı sıvı yağda soteleyin. Tuz ve tereyağı ekleyip ocaktan
alın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Aşçının notu:
Çorbanın üzeri için soğanı sotelerken yanmaması için
tereyağını sonradan eklemeye özen gösterin.
KESTANELİ DANA GÜVEÇ
(6-8 kişilik)
●
400 gram dana kuşbaşı
●
5-6 adet kestane şekeri
●
8-10 adet arpacık soğan
●
10 diş sarımsak
●
1 çorba kaşığı
kişniş tohumu
●
3 adet defne yaprağı
●
1 çorba kaşığı kuşüzümü
●
1 tatlı kaşığı toz şeker
●
1 çorba kaşığı sirke
●
5-6 adet sivri biber
●
2 adet havuç
●
1 çorba kaşığı nar ekşisi
●
1 su bardağı su
●
30 grammargarin
●
2 dal maydanoz
●
Tuz
Soğan
ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı,
kuşüzümü, toz şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın. Eti kasede-
ki karışıma ilave edip üzerini streç filmle kapatıp 6 saat buzdolabında
bekleterek marine edin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri doğ-
rayın. Havuçları temizleyip dilimleyin. Eti güvece alın. Biber, havuç,
nar ekşisi ve suyu üzerine ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Margarini küp
doğrayıp serpiştirin. Üzerini alüminyum folyoyla örtüp önceden ısıtıl-
mış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp kestane şeke-
rini ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip
sıcak olarak servis yapın.