Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

PATLICANIN EN

LEZZETLİ HALİ

Sonbaharın ilk ayında sizin için patlıcanlı tarifleri bir araya

getirdik. Kebaptan böreğe, dolmadan makarnaya kadar

birbirinden lezzetli bu tariflerle sofranızı taçlandırmaya

ne dersiniz?

PATLICAN KEBAP

(6 kişilik )

4-5 adet patlıcan

Yarım kg yağsız kuzu eti

200 gram kuyruk yağı

1 çay bardağı su

2 parça nohut

büyüklüğünde limon tuzu

Tuz, karabiber

Et

ve kuyruk yağını kasapta 2 kez çektirin. Üzerine tuz,

karabiber ve 1-2 çorba kaşığı ılık su katarak yoğurun.

Harçtan yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayın. Patlıcan-

ları yıkayıp kabuklarını soymadan 2 parmak eninde

dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika

beklettikten sonra yıkayıp kurulayın. 1 adet patlıcan, 1

adet köfte olacak şekilde şişlere geçirin. Izgarada ya da

mangalda çevirerek pişirin. Limon tuzunu suda eritin ve

yayvan bir tencereye alın. Şişleri tencereye koyun. Çok

kısık ateşte 10 dakika pişirip servis yapın. (Bu son işlem

kebabın lezzetini artıracaktır.)

Aşçının notu:

Kuyruk yağı kullanmak istemezseniz,

yağlı kıyma da kullanabilirsiniz.