kültür
Yeşilay
76
PATLICANIN EN
LEZZETLİ HALİ
Sonbaharın ilk ayında sizin için patlıcanlı tarifleri bir araya
getirdik. Kebaptan böreğe, dolmadan makarnaya kadar
birbirinden lezzetli bu tariflerle sofranızı taçlandırmaya
ne dersiniz?
PATLICAN KEBAP
(6 kişilik )
●
4-5 adet patlıcan
●
Yarım kg yağsız kuzu eti
●
200 gram kuyruk yağı
●
1 çay bardağı su
●
2 parça nohut
büyüklüğünde limon tuzu
●
Tuz, karabiber
Et
ve kuyruk yağını kasapta 2 kez çektirin. Üzerine tuz,
karabiber ve 1-2 çorba kaşığı ılık su katarak yoğurun.
Harçtan yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayın. Patlıcan-
ları yıkayıp kabuklarını soymadan 2 parmak eninde
dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika
beklettikten sonra yıkayıp kurulayın. 1 adet patlıcan, 1
adet köfte olacak şekilde şişlere geçirin. Izgarada ya da
mangalda çevirerek pişirin. Limon tuzunu suda eritin ve
yayvan bir tencereye alın. Şişleri tencereye koyun. Çok
kısık ateşte 10 dakika pişirip servis yapın. (Bu son işlem
kebabın lezzetini artıracaktır.)
Aşçının notu:
Kuyruk yağı kullanmak istemezseniz,
yağlı kıyma da kullanabilirsiniz.