

EYLÜL 2018 79
PATLICANLI KİŞ
●
Yarım paket margarin
(1 paket margarin 125 gram)
●
12 çorba kaşığı un
●
2 çorba kaşığı yoğurt
●
1 paket kabartma tozu
●
1 çay kaşığı tuz
Ara malzeme için:
●
2 adet patlıcan
●
2 çorba kaşığı sıvıyağ
●
200 ml krema
●
2 adet yumurta
●
1 çay kaşığı tuz
●
Yarım çay kaşığı karabiber
●
100 gram gravyer peyniri
Üst malzeme için:
●
20-30 adet kiraz domates
●
1 çay kaşığı zeytinyağı
●
1 tatlı kaşığı tozşeker
●
2-3 adet fesleğen yaprağı
●
Tuz
Margarini
eritip un, yoğurt, kabartma tozu ve tuzla yoğurun. Kiş ka-
lıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip fırından alın.
Ara malzemesi için patlıcanları verev doğrayıp tuzlu suda dinlendi-
rin. Fazla suyunu elinizle sıkıp sıvıyağda kızartın. Kremayı yumur-
tayla çırpıp tuz, karabiber ve patlıcan ilave edin. Gravyer peynirini de
ekleyip karıştırın. Karışımı kişin üzerine yayıp 20 dakika daha pişirin.
Üst malzemesi için kiraz domatesleri yapraklarıyla birlikte zeytinya-
ğında hafif soteleyin. Tozşeker, fesleğen ve tuz ilave edip biraz daha
sotelemeye devam edin ve fırından aldığınız kişin üzerine yerleştirin.
Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
PATLICANLI PİLAV
●
2 adet patlıcan
●
2 su bardağı pirinç
●
1 adet domates
●
2’şer çorba kaşığı tereyağı
ve sıvıyağ
●
2,5 su bardağı su
●
3 dal maydanoz
●
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
●
Sıvı yağ
Pirinci
tuz eklediğiniz ılık suda yarım saat bekletip suyunu dökün.
Birkaç kez sudan geçirip iyice süzün. Patlıcanları alacalı soyup küp
doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika beklettikten sonra
yıkayıp kurulayın. Daha sonra sıvıyağda renkleri dönene dek kızar-
tın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Tereyağı ve
sıvıyağı bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine kabukları soyulup küp
doğranmış domates ekleyip kavurun. Su ve tuz ekleyin. Kaynama-
ya başlayınca pirinci ilave edin. Kapağı kapalı olarak kaynayana dek
orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu yarı
yarıya çekince kızarmış patlıcan ve karabiber ekleyin. Suyunu ta-
mamen çekene dek pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp
10 dakika demlendirin. Yuvarlak ve küçük bir kek kalıbını hafifçe
ıslatın, pilavı içine koyup şekillendirin. Servis tabağına ters çevirerek
çıkarın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
(8 kişilik)
(4-6 kişilik)