Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  79 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 79 / 84 Next Page
Page Background

EYLÜL 2018 79

PATLICANLI KİŞ

Yarım paket margarin

(1 paket margarin 125 gram)

12 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Ara malzeme için:

2 adet patlıcan

2 çorba kaşığı sıvıyağ

200 ml krema

2 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

100 gram gravyer peyniri

Üst malzeme için:

20-30 adet kiraz domates

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tozşeker

2-3 adet fesleğen yaprağı

Tuz

Margarini

eritip un, yoğurt, kabartma tozu ve tuzla yoğurun. Kiş ka-

lıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip fırından alın.

Ara malzemesi için patlıcanları verev doğrayıp tuzlu suda dinlendi-

rin. Fazla suyunu elinizle sıkıp sıvıyağda kızartın. Kremayı yumur-

tayla çırpıp tuz, karabiber ve patlıcan ilave edin. Gravyer peynirini de

ekleyip karıştırın. Karışımı kişin üzerine yayıp 20 dakika daha pişirin.

Üst malzemesi için kiraz domatesleri yapraklarıyla birlikte zeytinya-

ğında hafif soteleyin. Tozşeker, fesleğen ve tuz ilave edip biraz daha

sotelemeye devam edin ve fırından aldığınız kişin üzerine yerleştirin.

Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

PATLICANLI PİLAV

2 adet patlıcan

2 su bardağı pirinç

1 adet domates

2’şer çorba kaşığı tereyağı

ve sıvıyağ

2,5 su bardağı su

3 dal maydanoz

Tuz, karabiber

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Pirinci

tuz eklediğiniz ılık suda yarım saat bekletip suyunu dökün.

Birkaç kez sudan geçirip iyice süzün. Patlıcanları alacalı soyup küp

doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika beklettikten sonra

yıkayıp kurulayın. Daha sonra sıvıyağda renkleri dönene dek kızar-

tın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Tereyağı ve

sıvıyağı bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine kabukları soyulup küp

doğranmış domates ekleyip kavurun. Su ve tuz ekleyin. Kaynama-

ya başlayınca pirinci ilave edin. Kapağı kapalı olarak kaynayana dek

orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu yarı

yarıya çekince kızarmış patlıcan ve karabiber ekleyin. Suyunu ta-

mamen çekene dek pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp

10 dakika demlendirin. Yuvarlak ve küçük bir kek kalıbını hafifçe

ıslatın, pilavı içine koyup şekillendirin. Servis tabağına ters çevirerek

çıkarın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

(8 kişilik)

(4-6 kişilik)